Oksjonifirma Sotheby korraldab Hongkongis 8.–11. aprillini Kagu-Aasia kunstile pühendatud enampakkumise. Siiani on Sotheby kõik oma Aasia oksjonid pidanud Singapuris.

Lisaks Aasia nüüdisaegse kunsti tõmbenumbritele lähevad müüki mitmed kallihinnalised juveelid, kellad ja keraamikatööd, sealhulgas haruldane Songi dünastia vaas, mille väärtus võib ulatuda üle 70 miljoni krooni. Üheks tõmbenumbriks peetakse ka taivanlase Guo Bochuani 1946. aasta maali “Keelatud linn”. Renoirilt mõjutusi saanud autori töö eest loodetakse saada vähemalt 50 miljoni krooni.

Turgudel valitseva ebakindla olukorra tõttu võiks karta ka kunstiväärtuste hinna langust, ent oksjonifirma kohalik juht Kevin Ching usub, et kevadmüük tuleb edukas ning lööb Hongkongi kõigi aegade rekordi. “Kogemused näitavad, et finants- ja kunstiturud liiguvad enamasti eri suundades,” arvab Ching. Kriitikud peavad aga Aasia ja eriti Hiina tänapäeva kunsti ülehinnatuks ning näevad põhjust hindadega manipuleerimises ja staarkunstnike kasuks tehtavas jõulises meediatöös.