Epp ja Tiit Rebase juhitav Deco galerii alustas 1988. aastal kunstitarvete müügigaleriina ja muudeti 1993. aastast näitusegaleriiks, 2001 aastast asub Deco oma praeguses asukohas, A. H. Tammsaare majamuuseumi esimese korruse kammerlikes ruumides. Seda, et galeriile on truuks jäänud kunstnikud, kelle näitustega Deco pöördelisel ajal alustas, demonstreeris sünnipäeva puhuks korraldatud üheõhtunäitus “Hittide paraad – Deco 18”, kus osalesid Jaan Elken, Urve Küttner, Leonhard Lapin, Andres Tolts ja Mare Vint. Peale vanade olijate teevad Decos sageli näitusi noored ja väliskunstnikud. Kõige suurema külastajate hulgaga näituseks on galerii ajaloos jäänud Ly Lestbergi skandaalne homoteemaline fotonäitus “Armastan” (1997).

Küsisin Eesti kunstnike liidu presidendilt Jaan Elkenilt, mis teda sünnipäevale tõi. “Nagu ikka, on väikeses külaühiskonnas alati tähtsad inimestevahelised suhted ja Decol on olnud minu elus teatud roll, sest 1996. ja 1997. aastal toimusid mul Deco vanades ruumides minu jaoks etappi loovad näitused. Ma olen sentimentaalne inimene, sellepärast olengi siin,” vastas Elken.

Tema ei arva, et Decole on jäänud vaid nostalgiline väärtus. “Siin on hea teha väikest näitusekomplekti ja siin hakkab detail hästi kõlama. Arvan, et Deco omanikud on adekvaatselt kunstisituatsiooniga kaasa mänginud, nad sobituvad,” ütles Elken.