Dénes Kalev Farkas (sündinud 1974 Budapestis) on Tallinnas elav ja töötav eesti-ungari postkontseptualistlik fotokunstnik. Farkase teoste läbivaks jooneks on alates 2000. aastate teisest poolest olnud eesmärk redutseerida vaadeldav sotsiaalne struktuur võimalikult lakoonilise fotot ja pildiallkirja ühendava esitlusmudeli kujule. 2013. aastal esindas Dénes Farkas Eestit Veneetsia kunstibiennaalil. Farkas soovib kunstnikupalga toel süvendatult keskenduda ning jätkata seniseid praktikaid ja lähtuvalt projektidest leida koostöövõimalusi uute kuraatorite ja galeristidega.
denesfarkas.com

Kiwa (Jaanus Kivaste, 1975) on eesti kunstnik, helilooja, kuraator ja literaat. Õppis Eesti Kunstiakadeemias skulptuuri ja Tartu Ülikoolis filosoofiat. Alates 1990. aastate algusest on ta praktiseerinud eksperimentaalse interdistsiplinaarse kunstnikuna ja sünteesinud erinevaid valdkondasid nagu tegevuskunst, tekst, heli, visuaal ja organisatoorne tegevus. Kiwa soovib kunstnikupalga toel keskenduda loomingus ruumi mõistele tänapäevases tähenduses ja selle interdistsiplinaarsetele väljunditele.
www.kiwanoid.com

Flo Kasearu (1985) on kunstnik, kes seob oma loomingus tegevuskunsti praktikaid video, foto, maali ja installatsiooniga. Peamiselt huvitavad Kasearu avalik ruum ja ühiskonda puudutavad teemad. 2013. aastal asutas ta Flo Kasearu Majamuuseumi, mis on igapäevaselt ümberkujunev koha- ja teemaspetsiifiline ekspositsioon kunstniku loomingust tema kodu kahel korrusel, pööningul, keldris ja sisehoovis. Kasearu soovib kunstnikupalga toel keskenduda erinevatele projektidele – kogumik loomingust, erinevad isik-ja ühisnäitused ning residentuurid.
www.flokasearu.eu

Jaanus Samma (1982) õppis Eesti Kunstiakadeemias graafikat ja vabade kunstide magistrantuuris, täiendades end 2006 École superieure Estienne des Arts et Industries graphiques'is ja 2007 Université Paris 8 Saint-Denis Vincennes'is Prantsusmaa. Alates 2011 õpib kunsti ja disaini doktoriõppes. 2015. aastal esindas Eestit 56. Veneetsia kunstibiennaalil. Samma töötab kõikide kaasaegse kunsti meediumitega installatsioonist ja videost ehete ja kudumite kujunduseni. Lisaks kunstnikutööle on Samma kujundanud ning koostanud kümneid näituseid ja kunstiraamatuid. Kunstnikupalga toel soovib Samma jätkata tulevaste näituseprojektide ettevalmistamist ja edasi arendamist.
www.jaanussamma.eu

Avalduste esitamise tähtajaks 30.11.2016 laekus Eesti Kunstnike Liidule 41 taotlust. Eesti Kultuuriministeeriumi poolt sel aastal eraldatud kolmele kunstnikupalgale lisab Eesti Kunstnike Liit neljanda kunstnikupalga.