Vahepeal varjusurmas olnud Kuressaare linnateater jätkab praegusel tasasel moel teatritegemist, otsides uusi arenguvõimalusi.

“Plaanime teha kolm uuslavastust aastas,” ütles teatrijuhi kohusetäitja Aarne Mägi. Selleks kaasatakse ka näitlejaid mandrilt. “Peame kokkuhoidlikult hakkama saama, oleme siin korraga mitme ameti peal, meil on olemas direktor-näitleja ja dramaturg-näitleja,” rääkis Mägi Kuressaare linnateateri tööd iseloomustades. Nii Mägi kui ka teatri dramaturg Garmen Tabor lõid kaasa suvelavastuses “Reigi õpetaja”.

Kokku on Kuressaare linnateatri palgal praegu kuus inimest. Lapsepuhkusel teatrijuhti Piret Rauka oodatakse ametisse tagasi aastal 2008. Lisandunud on vaatajaid. Möödunud aastal käis Kuressaare linnateatris ligi 15 000 vaatajat, mis on umbes Kuressaare linna jagu inimesi. Teatri oma toodetud teoseid vaatas aastal 2006 umbes 6000 inimest, see arv on ligi kolm korda suurem kui möödunud aastal.

Tuleva hooaja kava on tehtud, mõeldakse kaugema aja peale. Plaanis on koostöö lavakunstikooliga, et leida noortest näitlejatest koosnev rühm, kes tuleks Kuressaarde teatrit tegema. Aga see on kaugem ettevõtmine. Kaalumisel on ka tegevuse laiendamine Hiiu- ja Läänemaale. Kuressaares on oma teatri esietendused juba saanud sündmuseks, praegu kombatakse maad, kas oleks võimalik tegevust laiendada naabrite juurde.

Lisaks “Reigi õpetajale” etendab Kuressaare Linnateater tänavu suvel Koguva külas lavastust “Kirjad emale”, mis põhineb Juhan Smuuli tekstidel. Garmen Tabori koostatud ja lavastatud kavas mängivad Anu Lamp ja Argo Aadli, musitseerivad Kaido Kelder ja Tiit Kalluste.