Nimekiri sajast raamatust, mida vanemad parema meelega laste kätte ei annaks, koostati 20. Keelatud Raamatute Nädala puhuks, mis toimub 23.-30. septembril.

Kõige vaieldumate raamatute hulka kuulus Alvin Schwartzi "Õuduslood" ("Scary Stories"). Sellele teosele heidetakse ette vägivalda, kannibalismi kujutamist ning lastes pimeduse- ja tondihirmu tekitamist.

Esikümnesse kuuluvad veel sellised Ameerika Ühendriikide koolikirjanduse klassikud nagu Maya Angelou "Ma tean, miks puurilind laulab" ("I Know Why the Caged Bird Sings"), J.D. Salingeri "Kuristik rukkis", John Steinbecki "Hiirtest ja inimestest" ja Mark Twaini "Huckleberry Finni seiklused". Nimekirjas 48. kohal on Harry Potteri sari, mida kristlikud rühmitused on kritiseerinud nõiduseteema pärast ja mis tänavu näiteks ühes Michigani koolis ära keelati.

"Õpetajad lasevad õpilastel neid lugeda samadel põhjustel, miks lapsevanemad neid keelata tahavad. Need raamatud käsitlevad asju, millest paljud vanemad midagi teada ei taha," seletas Krug.

Reuters - Baltic News Service