Esimene auhind anti tööstusdisainiga tegelevale agentuurile Pentagon Design teose “Jars” eest. Tööstusdisainiga tuntuks saanud Pentagon Design võttis vastu väljakutse, et luua säilitusnõude komplekt, mis oleks nii visuaalselt veetlev kui ka praktiline. Tänu Iittala kvaliteetsele klaasile on säilitusnõud muutunud ilmekaks ja kauniks sisekujunduse osaks.

Läbipaistvast plastist kaanega purgid on saadaval kolmes suuruses ja neljas värvitoonis.


Mida sa neis hoiad ja kuidas neid kasutad, polegi nii tähtis. Hoopis olulisem on, et purkide vorm ja värv annavad uue mõtte, tunde ja tähenduse igale ruumile, milles need on.

Puhas ja nüüdisaegne stiilijoon loob harmoonia, mis saadab igapäevaelu mõttelisi kaadreid ja täiustab neid ainuomasel viisil.

Vt www.pentagondesign.fi


Hüpnootiline valgus


Teise auhinna pälvisid Alfredo Härbeli loodud küünlaalused

“Tris”, mille puhul väärivad esiletoomist just värv ja vorm.

Küünlaaluste nimi on inspireeritud nende kolmnurksest kujust. Külje massiivne alaosa muutub ülemise ääre poole jõudes üha õhemaks, luues koos valgusega huvitavaid optilisi variatsioone. Valguse, klaasi ning vormi harmooniat täiustavad üksteist värvitooni.

Kui süüdata selle keskel küünal, loob “Tris” hüpnootilise ja nauditava valguse, peegelduse ja varjude sümfoonia.

“Tris” annab võimaluse luua värvikas kollektsioon, mis vajab vaid veidi elavat valgust, et lisada ümbruskonnale põhjamaiselt rahulikku ja nüüdisaegset ilmet.

Iittala klaasist küünlaalused on saanud hüüdnimeks Põhjavalgus, sest need lisavad ümbrusele soojust, toovad põhjamaisesse keskkonda mänglevat atmosfäärilisust ja pakuvad hingele mõnusat rahulolu.

Alfredo Härbel on koostöös Iittalaga loonud tooteid, mida saadab rahvusvaheline edu. Alates 1999. aastast on Alfredo Härbel disaininud näiteks lauanõude sarja “Origo”, klaasikollektsioonid “Senta” ja 2003. aastal iF-i disainiauhinna pälvinud töö “Essence”.

Küünlaaluste seeria “Tris” loodi 2005. aastal. Vt www.alfredo-haberli.com.