Järgnevalt olulisemast, mida plaanitsetakse linlastele pakkuda Linnakultuuri Festivalil 2001 19.–22. novembrini:

Klubimuusika. Metabor: boreaalsolaarium (21.11 Kell 20 Jäälõhkuja “Suur Tõll”. Pilet: 75.-)

Järjekorras kolmas avalikult toimuv multimeedia performance Metabor on keskkonna, helideilma ja visuaalsete vahenditega loodud terviklik atmosfäär. Metaboreaalsus – elektroonika abstraktne meditatiivsus ja erutav metafüüsika, segatuna kineetilisuse ning staatilisusega, loovad totaalse keskkonna, mille eesmärgiks on tekitada asjaosalistes igavese “reisiloleku” tunne. Trip-ile paluvad lahkesti: Masin, Kaarel Kurismaa, pOrt, A nagu alfa, kiwa, martini, tylen, Kristjan.

Teater. Pirates (22.11 Kell 19 Von Krahli Teatris. Pilet 60.-/ 90.-)

“Saksa teatrigrupi Showcase Beat Le Mot juhtimisel Von Krahli Teatris valminud ”Pirates” pakub provotseerivaid paroodiaid ja irriteerib publikut, millele vaatajad vastavad muheda naeruga. Finaal paneb näitlejate ilkumisele väärika punkti: ”Liina Vahtrik ja Tiina Tauraite põristavad trumme, Juhan Ulfsak mängib kitarril raju rocki ja Erki Laur laulab mikrofoni valju jura, millest lõpuks kasvab välja fraas go home – minge koju. Pole pidulikku plaksutamist, igavat ja püha teatrit. Von Krahli trupiga ühinevad juhendajad Saksamaalt, kes rõkkavad mikrofoni go home vaat et veenvamaltki kui kohalikud näitlejad. Saal tühjeneb ‰okeeritud ja samas lõbusast publikust,” kirjutas Andres Laasik Eesti Päevalehes peale “Pirates” esietendust 2001. aasta kevadel. Nüüd on linlastel, kel see tükk mingeil põhjustel nägemata jäänud, võimalus asi siiski oma ihusilmaga ära kaeda.

Performance. Hooman Sharifi (Impure Company, Norra) “Then such silence since the cries were last heard” (20. ja 21.11 Kell 19 Von Krahli Teatris. Pilet 60.-/ 90.-)

Kestvus umbes 50 minutit. Hooman Sharifi on Iraani päritolu Norra koreograaf-tantsija. Kasvanud üles Iraanis, saabus ta neljateistkümne-aastasena üksi Norrasse, kus alustas tantsuõpinguid kui tal täitus 21. eluaasta. Ta lõpetas Oslo Riikliku TantsukolledÏi 2000.aastal.

Impure Company’le pani koreograaf Hooman Sharifi aluse 2000. aastal. Oma etenduste kaudu pakub Hooman (sotsiaal)ühiskondliku huvi äratavatele teemadele uusi perspektiive.

Kunst on võrdne poliitikaga. See väide, mille kohaselt sotsiaalne teadlikkus ja pühendumus defineerib sõna poliitika, tähistab Impure Company algust. Teeb avalikkusele teatavaks, mis kunst on ja mis ta peaks olema.

Mis on Linnakultuuri Festivali järgmise nädala kavas, saab lugeda 23. novembril ilmuvast Cityst.