Pirita Olümpia Purjespordikeskus, Eesti Olümpiakomitee, Eesti Spordi Keskliit ja Tallinna linnavalitsus tahavad rajada TOP-i ruumidesse Tallinna olümpiamuuseumi.

Väljapanek kajastaks Tallinnas 1980. aastal toimunud Moskva olümpiamängude purjeregati korraldamist, läbiviimist ja sellega seoses toimunud muudatusi Tallinna linna ilmes.

Eesti Olümpiakomitee president Arnold Green avaldas lootust, et muuesum avatakse juba järgmisel suvel.

Tallinnas algab sotsiaalkonverents

Täna avab Tallinna abilinnapea Rein Loik hotelli Olümpia konverentsisaalis konverentsi, kus käsitletakse sotsiaalprobleeme, ütles Tallinna sotsiaal- ja tervishoiuameti juhataja asetäitja Kalev Karu.

Tegemist on PHARE kaheaastase koolitusprogrammiga, mille käigus käsitletakse volikogu ja linnavalitsuse koostööd sotsiaalteenuste osutamisel, sotsiaalteenuste planeerimist linna tasandil ning vabatahtlike kaasamist nendesse protsessidesse.

Tallinna juhid tahavad eeskuju leida

Järgmise aasta 8.-10. veebruarini toimub Tallinnas linnajuhtimise-alan= e seminar. Seminarile tahetakse esialgsete plaanide kohaselt kutsuda enam kui 20 Euroopa ja Eesti linnade kõrgetasemelist delegatsiooni.

Seminari eesmärgiks on saada informatsiooni omavalitsuste detsentraliseerimise erinevate mudelite kohta ja kavandada ettepanekud Tallinna linnasisese juhtimise täiendamiseks, ütles Eesti Haldusjuhtimise Instituudi direktor Sulev Mäeltsemees. Seminari korraldavad Eesti Haldusjuhtimise Instituut ja Tallinna linnavalitsus.

Abilinnapea tutvub prügimäe nõuetedega

Tallinna abilinnapea Tõnis Kull viibib Soomes, kus ta osaleb Euroopa Liidu normatiividel põhinevate uute= jäätmetöötlustehnoloogiate kasutuselevõttu käsitleval seminaril.

Praegu on kavandamisel Tallinna uus prügimägi, mis tuleb esialgsete plaanide kohaselt Jõelähtme valda, endistesse Maardu karjääridesse.

Pirita kloostri varemed arutluse all

Eile kohtus Pirita linnaosa vanema asetäitja Jaak Hubelman Tallinna kultuuriameti juhataja Ene Vohuga, et arutada kultuuriobjektide olukorda ja kultuuritöö võimalusi linnaosas.

Linnaosavalitsus korraldas mõni aeg tagasi kloostri varemete valgustamise. Eilse kohtumise üks peateemasid oligi soov ka tulevikus selletaoliste projektidega mälestist külalistele kaunimaks muuta. Kui kõik läheb plaani järgi, ootab inimesi jõulude ajal kloostris jõuluüllatus. Kavas on ka muuta kloostri varemed aastaringselt külastatavaks, praegu ei saa kloostrit 1. oktoobrist kuni 1. aprillini külastada.

Maailmarändurid saabuvad Tallinnasse

Täna saabuvad Tallinnasse kolm RAF-tüüpi bussi, millel on kavas kolme kuu jooksul läbi sõita Euraasia manner.

Tegemist on Riias mõni aasta tagasi loodud fondi Baltic Star ettevõtmisega. Kavas on kolme kuu jooksul käia ära 20 Euroopa ja Aasia riigis, läbides ligi 30 000 kilomeetrit.

Turnee peaks alguse saama käesoleva aasta 24. novembril Riias ning lõppema kolm kuud hiljem Singapuris. Kogu tuur on pühendatud üRO 50. aastapäevale.

Sõidu-idee pärineb fondi presidendilt ning RAF tehase insener-katsetajalt Valdis Brantsilt, kes tegi perestroika algusaastatel kaasa NSVL-i ja USA kaudu kulgenud samalaadsel ümbermaailmareisil.

Turnee teevad kaasa ajakirjanikud, fotograafid, operaator, tudengid, valitsuse esindajad, arst ning loomulikult ka autojuhid. Sõidetakse kolme RAF tehase valmistatatud bussiga, millest üks on tehasest äsja ilmunud mudel GAZ-RAF Iveco. Korraldajatel on turneest kavas välja anda kolm fotoalbumit.

RAEPRESS