• Pool DocPointi festivali on tänaseks läbi, aga näha on veel palju. Teemaderingi mahuvad ära Euromaidan, Praha kevad, modelli vanaduspäevad, homoseksuaalsed vene teismelised, Obama teisik, Austria keldrikultuuri eripära ja mõndagi muud. Veel jõuab näha ka uut Eesti filmi, Jaak Kilmi ja Arbo Tammiksaare täispikka olustikuvaatlust „Kristus elab Siberis”, mis linastub homme Artises.

Vissarionlaste sektil on üldiselt ohutute ja nunnude ullikeste maine. Aga neil ullikestel on ka lapsed. Kuidas neid kasvatatakse? Ja mis saab siis, kui üks isa oma last Kristuse käest tagasi tahab?

No99 Savisaare plakat

• NO99 reklaamid. Loogiline, et politsei nägi prügikastile kinnitatud tekstis „Vali Savisaar. Reklaam on kinni makstud riigi poolt” poliitreklaami keelu rikkumist ja käskis muusikalireklaami ümber teha. Kui kolmapäeval töölt tulles nägin, et „Savisaar” oli üle kleebitud sõnaga „kohuke”, pani see muigama küll. Tõesti tulite üksnes kiirkorras ja häda sunnil sellise lahenduse peale? Kahtlustan, et midagi juhuslikku selles „arusaamatuses” ei olnud, teater NO99 tavaliselt juhuslikult ei komista ja kõik oligi algusest peale nii plaanitud. Küllap kirjutasid ka enamiku politseile tehtud kaebusi teatritöötajad ise, nii nagu nad omal sodisid „Ühtse Eesti” plakateid. Järgmisel reedel esietenduvast muusikalist „Savisaar” rääkides tasub säilitada tervislik annus paranoiat, kunagi ei tea, kelle kõrvad paistavad.

Mart Kalm

• EKA uus juht. Kunstiakadeemia rektorivalimised võitis arhitektuuriteadlane Mart Kalm. Kahe kuu pärast ametisse astuv rektor lubab, et revolutsiooni ei tehta ja õppetöö maht jääb umbes samaks, kuid rohkem võiks toetada loomepõhist teadustööd ja arendustegevust. EKA viimasel sünnipäeval peetud kõnes tõi president Ilves eeskujuks Soome Aalto ülikooli, kus tehnika- ja kunstiõpe on ühendatud. Kunstnikes see vaimustust ei tekitanud ja Kalmu ametiajal küll mingit EKA ja TTÜ liitmist ei tule. „Paljud soome kolleegid on olukorra kui paratamatusega leppinud, kuid ei saa aru, et keegi midagi võitnud oleks,” kirjutas Mart Kalm oma valimisprogrammis Aalto kohta.