A.H. Tammsaare muuseumi direktor Elem Treier ja rahvusvaheline meister Iivo Nei andsid eile muuseumis Paul Kerese sünniaastapäeva puhul näidismat‰i, mida jälgisid Malemaja õpilased. Legendaarsest maleta-jast kõneles Nei. Sel nädalal näeb kirjaniku korteris ka Paul Kerese vahakuju. Muuseum tähistas malemat‰iga kahe eesti suurvaimu – Tammsaare ja Kerese – sünniaastapäevi ka eelmisel aastal.

EPL

Suur mustlasorkester võib anda Põltsamaal lisakontserdi

Kuigi Ungari mustlasorkestri suvise Põltsamaa kontserdi piletid on müügil olnud vaid mõned päevad, on neist välja müüdud või broneeritud juba kaks kolmandikku. Korraldajad loodavad, et toimub ka lisakontsert.

Budapesti mustlassümfoonia-orkester esineb Põltsamaal 27. juulil. Ilma dirigendita mängiv orkester koosneb 160 tipptasemel muusikust, kellest korraga on laval sada.

ETA

“Connecting People” lõpusirgel

17. ja 18. jaanuaril toimuvad Von Krahli Teatris viimased “Connecting People” etendused Tallinnas. Skandaalse soome kirjaniku ja lavastaja Jouko Turkka näidend esietendus Von Krahli Teatris aasta tagasi. Selle lavastas Turkka õpilane, teatripedagoog Erik Söderblom.

EPL

Tolkieni romaani menuekraniseering jõuab Eestisse

Homme kobarkinos esilinastuv J.R.R. Tolkieni kuulsa romaani “Sõrmuste isand” samanimeline ekraniseering on mujal maailmas läinud üliedukalt, astudes otse menuka “Harry Potteri” kannul.

“Sõrmuste isanda” 66 miljoni dollari suurune esimese nädalavahetuse kassa Ameerikas jäi “Harry Potteri” 90 miljonile alla, kuid filmi edu on siiski märki-misväärne. Seni 207 miljonit kogunud film rühib vapralt järele Harry Potterile”, mis on teeni-nud 300 miljonit dollarit.

Filmi lavastas Peter Jackson, kes võttis 18 kuuga üles kogu Tolkieni triloogia. Aasta pärast valmib “Kaks kantsi” ja ületuleval aastal “Kuninga tagasitulek”.

Peategelast kääbik Frodot mängib Eijah Wood, teistes osades on Ian McKellen, Sean Bean, Hugo Weaving, Kate Blachett, Liv Tyler jpt.

Nagu “Harry Potteri” puhul, saab ka “Sõrmuste isanda” seanssidele osta pileteid eelmüügist.

Andres Laasik