Homme toimub Mustpeade maja võlvsaalis järjekorras teine üritus džässi ja kirjanduse klubi Taff sarjast. Taff-klubis korraldatakse eri stiilide teemaõhtuid, kus kohtuvad kirjandus ja muusika. Kirjanduse poolelt toimub kriitika- ja raamatukohtumisi, näidatakse luule- ja kirjandusfilme, samuti toimub vaba lava. Klubi president on Raivo Tafenau ja kirjandusguru Jürgen Rooste. Homme alates kella 21-st saab seal osa võtta üritusest „Vastuvõtt”, kus Nõukogude armee aastapäev läheb keskööl üle Eesti Vabariigi iseseisvuspäevaks. Esineb Siim Aimla ansambel, ette kantakse teemakohaseid tekste mõlemast ajast.


Londonlastele pakutakse ampse eestlaste tehtud maailmakultuurist

Eesti kultuur jõuab lähipäevil eriti tihedalt Suurbritannia pealinna publikuni, teatas kultuuriministeerium. Täna esietendub sõltumatus teatris Arcola Theatre Sofi Oksaneni „Puhastus”. Näidendi toob lavale teatrikompanii Borealis, lavastaja on Elgiva Field.

Esietenduse-eelsel õhtul arutatakse „Puhastuse” teemasid diskussioonil „Politics Versus the Personal: Totalitarianism Stamps out Love”, mis toimub kuulsas uuriva ajakirjanduse keskuses Frontline Club.
Eesti saatkonnas Londonis esineb täna aga Doris Kareva, õhtu teemaks on taevatähtede tõlkimine kirjatähtedeks. Kõva sõna on ka Maria Minerva tänane live-esinemine Royal Albert Halli kammersaalis. Kultuurikalender „Time Out” asetas Minerva kontserdi Londoni muusikanädala viie kõige oodatuma esinemise hulka.

Homme avatakse Londonis Marko Mäetamme teine soolonäitus Nettie Horni galeriis. Mäetamm eksponeerib joonistusi, objekte, skulptuure ja animafilme, mis kõik on ajendatud lapsepõlve jahi- ja tagaajamismängudest.

26. veebruaril esineb ETV tütarlastekoor Aarne Saluveeri juhatusel ühiskontserdil Holst Singersi ning tuntud vokalistide-heliloojate Imogen Heapi ja Ana Silveraga Roundhouse’is. Kavas on ka Veljo Tormise muusika. Päev hiljem esinetakse sama kavaga Põhja-Inglismaal Gatesheadis ultramoodsas kontserdimajas The Sage.