Lastejutuvõistluse võitis Reeli Reinaus

Lõppes Eesti lastekirjanduse keskuse, kirjastuse Tänapäev ja ajakirja Täheke korraldatud lastejutuvõistlus „Minu esimene raamat”. Parimaks tunnistati Reeli Reinausi jutt „Aguliurka lapsed”, järgmiseks sama autori „Detektiiv Triibik loomaaias” ja kolmandaks Kairi Loogi „Leemuripoeg Ville teeb sääred”. Auhindadega kaasneb rahaline preemia.

Jaak Urmet teeb Tallinna TV-s saadet

Tallinna televisioon on käivitanud saatesarja „Inimese mõõde”, kus Jaak Urmet intervjueerib vanema põlve kirjandustegelasi. Saade käib eetris ebaregulaarselt, sõltuvalt sellest, millal autorid uue osa valmis saavad. „Kontseptsiooni sobib see, et teeme rahulikult, kuid kindlalt,” ütleb saate idee autor Urmet, kelle sõnutsi on vanema generatsiooni autoritel paljugi pajatada. „Soovisin teha saadet, kus inimene, kellel on palju rääkida, saab seda teha rahulikult, mitte kolme lause kaupa. Teine soov oli avada kirjanduslike teemade, voolude ja aastaarvude taga inimlikku mõõdet.”

Detsembris eetris olnud saates kõneles Teet Kallas Tallinna 1960-ndate noorte- ja kohvikukultuurist, veebruaris rääkisid Johnny B. Isotamm ja Joel Sang kogumikust „Närvitrükk”. Järgmine saade on eetris märtsi lõpus ja pühendatud Juhan Smuuli (pildil) 90. sünniaastapäevale. Saated on järelvaadatavad Tallinna TV lehelt. Lavastaja on Õnne Luha, toimetaja Maris Johannes.