RIIA. Läti presidendi Guntis Ulmanise hinnangul on praegu valmis teda presidendivalimistel toetama 49 seimisaadikut sajast, võiduks on aga vaja 51 häält.

Ulmanist toetavad 18. juunil toimuvatel valimistel Läti Tee, Läti Taluliidu koalitsioon, Rahvuslik Iseseisvusliikumine ja Läti Roheliste Partei, samuti fraktsioon Isamaale ja Vabadusele. Nendel erakondadel on seimis kokku 46 häält. Lisaks neile on Ulmanise poolt kaks sõltumatut saadikut.

Valimised on salajased, seetõttu võivad hääletustulemused olla üsna üllatavad.

Steffi Graf kutsus Jeltsini tenniseväljakule

MOSKVA. Steffi Graf on kutsunud Venemaa presidendi Boriss Jeltsini tennises välja, teatas ajakirja Tennis Plus peatoimetaja Oleg Spasski.

"Me saime Steffi Grafilt kirja, milles ta teeb Boriss Nikolajevitshile ettepaneku tennisemänguks," ütles Spasski, kelle sõnul saabub Graf sügisel Moskvasse lahtisele tenniseturniirile ja samal ajal võiks toimuda tema matsh Jeltsiniga.

Tennisetäht saatis oma väljakutse otse Kremlisse ja president Jeltsini suhtumine sellesse ei ole veel teada.

Merisiga sarnaneb enam lehmale kui rotile

NEW YORK. Merisigade geneetiline uurimine näitas, et erinevalt senisest praktikast ei tohiks neid loomakesi liigitada näriliste hulka, vaid nad kuuluvad hoopis erilisse imetajate kategooriasse.

Itaalias asuva Bari ülikooli teadlased võrdlesid merisea DNA-d veel viieteistkümne imetajaliigi DNA-ga ning avastasid, et meriseal on hoopis rohkem ühist lehma ja inimesega kui roti ja hiirega.

Näriliste seltsi kuulub 1814 liiki: rotid, hiired, oravad, okassiga ja muidki armsaid elukaid.

Reuter/AP/Baltic News Service/EPL