MOSKVA. Vene president Boriss Jeltsin soovib, et siseminister Anatoli Kulikov jätkaks oma ametikohal vaatamata teravale kriitikale seoses tshetsheeni kriisiga, teatas uudisteagentuur Itar-TASS laupäeval.

Jeltsin helistas Kulikovile reede hilisõhtul ning andis talle korralduse jätkata tööd siseministrina, teatas agentuur viitega Kremli allikatele.

Venemaa julgeolekunõunik Aleksandr Lebed, kes nõudis reedel Kulikovi tagandamist, lükkas laupäeval tagasi siseministeeriumi juhtide kutse osaleda ministeeriumi eriistungil ning oma kriitikat põhjendada, teatas uudisteagentuur Interfax.

Lebedi sõnul on ministeeriumide direktorite laupäevane nõupidamine "etendus, mille eesmärgiks on ministri päästmine". Lebedi pressiesindaja Aleksandr Barhatovi teatel saatis Lebed nõupidamisele oma esindaja.

Bill Clinton tähistas juubelit

NEW YORK. USA presidendi Bill Clintoni 50. sünnipäev on täna, 19. augustil, eile õhtul korraldati New Yorgi Radio City Music Hallis suur pidu.

Clintoni abikaasa Hillary pressiesindaja Neel Lattimore ütles laupäeval, et presidendiproua tuli välja ideega kutsuda oma mehe iga elukümnendi tähistamiseks peole eri esineja.

Neljakümnendaid aastaid - Clintoni poisi-iga - tuli meenutama dzhässmuusik Tony Bennett, 50ndaid rocklaulja Jon Bon Jovi, 60ndaid Aretha Franklin ja Smokey Robinson, 70ndaid Carly Simon, 80ndaid kantrimuusik Kenny Rogers ja Broadway täht Jennifer Holliday ning 90ndaid kantrilaulja Shania Twain.

Piletihinnad ulatusid 250 dollarist 10 000-ni, kusjuures kalleimate pääsmete hinna sisse kuulus ka osalemine kontserdile eelnenud vastuvõtul ja hilisemal õhtusöögil.

President ootas oma sünnipäevale enam kui viit tuhandet külalist.

Türgi kurdid teatasid relvarahu lõpetamisest

ANKARA. Kurdi sissiliider teatas reedel relvarahupakkumise lõpetamisest ning hoiatas, et tema rühmitus kavatseb võtta sihikule suurlinnad, teatas Saksamaal asuv Kurdi uudisteagentuur DEM.

Kurdi Tööpartei (PKK) liider Abdullah Ocalan ütles, et rühmitus otsustas ühepoolse relvarahu lõpetada, sest Türgi võimud ei avaldanud valmisolekut omapoolseid rünnakuid lõpetada.

Pärast relvarahu väljakulutamist eelmise aasta septembris on kurdid korraldanud arvukalt rünnakuid, kuid Ocalani sõnul oli tegemist vaid kaitseotstarbeliste aktsioonidega valitsusvägede vastu.

Küpros pöördus abipalvega rahvusvahelise üldsuse poole

NICOSIA. Küpros pöördus laupäeval rahvusvahelise üldsuse poole palvega aidata leida lahendust saare lõhestatuse lõpetamiseks.

"Me palume Ameerika ühendriikidelt, Suurbritannialt, Euroopa Liidult ja üRO-lt abi praegusele olukorrale lahenduse leidmiseks," ütles Küprose välisminister Alecos Michaelides Nicosias toimunud pressikonverentsil.

Möödunud nädalal hukkus rahutustes Küprosel kaks kreeklast, kes protesteerisid Türgi okupatsiooni vastu saare põhjaosas. Michaelides süüdistas intsidentides Küprose türklaste liidrit Rauf Denktashi ning Türgi valitsust, kes hoiab Küprose põhjaosas umbes 30 000 sõdurit.

AFP/Reuter/Baltic News Service