HELSINGI. Soome Jõuluvana ja tema Vene kolleegi Ded Morozi esimene tippkohtumine toimub täna, 7. jaanuaril Vene õigeusu kiriku jõulude ajal Moskvas. üheskoos süütavad nad küünlad Kremli Kongressipalee jõulukuusel.

Kohtumine on osa Kremli traditsioonilisest uusaastapeost, mis kulmineerub üle kogu Venemaa televisiooni vahendusel edastatava Punase väljaku lastepeoga.

Soome Jõuluvana kolmepäevasesse programmi mahuvad lisaks kolleegiga kohtumisele ka heategevusvisiidid Moskva lastekodusse ja haiglasse.

Jõuluvana ja Ded Morozi tippkohtumise korraldavad Santa Claus Finland International ja Moskva linna töötajate liit.

President Clinton kuulutas 45 maakonda katastroofipiirkonnaks

WASHINGTON. USA president Bill Clinton kuulutas lume sulamise ja paduvihmade järel tekkinud üleujutuste ja maalihete tõttu kannatanud 45 edelaosa maakonda katastroofipiirkonnaks.

37 California, 13 Nevada ja viis Idaho osariigi maakonda saavad föderaalvahenditest elamuabi ja laene. Föderaalfondidest eraldatakse raha ka rusude koristamiseks ja päästetöödeks.

Havailt saabunud sooja õhumassi nn Pineapple Expressi saabumise järel vallandunud tulvavete tõttu on surnud vähemalt 14 inimest. Ligi 100 000 inimest oli sunnitud kodudest lahkuma. Ametiisikute hinnangul ulatub kahju sadadesse miljonitesse dollaritesse.

Samal ajal on riigi idaosas Suure Järvistu piirkonnas möllavad lumetormid ummistanud maanteed ja piiranud nähtavust teedel.

Madagaskari presidendivalimised võidab endine diktaator

ANTANANARIVO. Madagaskari presidendivalimistel on endale juba enne lõplike tulemuste selgumist võidu kindlustanud saare endine sõjaväeline juht Didier Ratsiraka.

Siseministeeriumi teatel juhib Ratsiraka enne viimaste tulemuste laekumist ülekaalukalt senise presidendi Albert Zafy ees. 60-aastane eruadmiral Ratsiraka juhtis Madagascarit 16 aastat, kuid kaotas 1993. aasta presidendivalimistel Zafyle.

STT/AFP/Reuter/ETA/Baltic News Service