MOSKVA. Kopsupõletikku põdev Venemaa president Boriss Jeltsin ei naase tööle enne jaanuari lõppu, teatas eile Kremli meditsiinikeskuse direktor Sergei Mironov.

Mironovi sõnul peab Jeltsin veetma haiglas veel vähemalt kolm päeva ning tegema seejärel läbi kolme nädala pikkuse taastusravi. Mironov kinnitas Kremlis toimunud briifingul, et Jeltsini varemplaneeritud välissõitude graafikusse tehakse mõningad muudatused.

Arstid teatasid eile, et Jeltsini hingamine on muutunud kergemaks, kuid otsustavalt tema seisund paranenud ei ole. Kremli ametlikus pressiteates öeldakse, et presidendi vererõhk on normaalne ja palavikku ei ole.

Belgradi politsei alistus tudengitele

BELGRAD. Eile varahommikul valgusid Belgradi tänavatele tuhanded Serbia opositsiooni pooldajad, kuna tudengitel oli õnnestunud sundida politseijõude oma valvepostid maha jätma.

Tudengid olid tõotanud seista politsei valvepostide kõrval niikaua, kui neil lubatakse taas tänavatel marssida, 12-tunnise vastasseisu järel politsei taandus. Seejärel täitsid tänavaid laulvad ja tantsivad inimesed, kes ei hoolinud ka öisest pakasest. Eilseni olid politsei eriüksused jälginud rangelt protestimarsside keeldu, mis kehtestati 24. detsembril pärast kokkupõrget valitsuse vastaste ja selle pooldajate vahel.

Detroiti lähedal kukkus alla lennuk

DETROIT. Neljapäeval kukkus USA-s Michigani osariigis lumetormi tõttu maisipõllule Delta Comairile kuulunud reisilennuk. Lennuk süttis ja plahvatas, kõik pardal olnud 29 inimest said surma.

Comairi teatel oli Cincinnatist Detroiti lennanud lennuki pardal 26 reisijat ja kolm meeskonnaliiget. õnnetuse põhjuseks oli ilmselt lumetorm. Brasiilias valmistatud Embraer-120 tüüpi lennuk oli enne starti tehniliselt korras.

Algas islamiusuliste ramadaan

DUBAI. Paljude maailma riikide islamiusulised alustasid eile paastukuud ramadaani, mille vältel traditsiooniliselt loobutakse päeval söömisest, joomisest ja suitsetamisest ning lühendatakse töötunde.

Ramadaani ajal palutakse islamiriikide mittemoslemitest kodanikel samuti delikaatselt käituda ja avalikes kohtades keelatud tegevustest loobuda. Samuti on moslemitel päeval keelatud seesugused naudingud nagu seks ja muusika kuulamine. Saudi Araabias, mis on islami sünnikoht ja kus asub kaks selle usu suurimat pühapaika, andis siseministeerium mittemoslemitele korralduse ramadaani austada, ähvardades nad vastasel korral riigist välja saata ja nende töölepingud lõpetada.

Sloveenia peaministrina jätkab Drnovsek

LJUBLJANA. Sloveenia neljapäevasel parlamendihääletusel sai valitsusjuhiks taas Janez Drnovsek.

Sellega lõppes ka üldvalimistele järgnenud kahekuuline poliitiline ummikseis. Parlament toetas napi enamusega Liberaaldemokraatliku Partei liidrit Drnovsekit, kes on riigi peaministriks olnud viimased neli aastat. Pärast kaks päeva kestnud vihast debatti, kus vaidluspooled vahetasid süüdistusi korruptsioonis ja räpases poliitikas, sai Drnovsek hääletusel 46 poolt- ja 44 vastuhäält.

Reuter/Baltic News Service