Täna etendub Niguliste muuseum-kontserdisaalis nelja noore kunstniku kostüümidraama NELI+PÜHA.

Spetsiaalselt selle koha ja ürituse tarvis valmistatud kollektsioonidega astuvad üles Tanel Veenre, Jaanus Orgussaar, Ene-Liis Semper ja Aldo Järvsoo. “NELI+PÜHA-st saab ilmselt selle aasta suurim kunstisündmus moe valdkonnas,” ütles moekunstnik Jaanus Vahtra.

Etenduse taustana kasutatakse selle ürituse jaoks loodud originaalmuusikat. Osalevad modelliagentuuride E.M.A., ModelNet, M.A.S.S., Paula modellid, Eesti Draamateatri juuksurid ja Katrin Sangla make-up stuudio, kokku on ettevõtmisega seotud ligi 60 inimest.

Etendusele Nigulistes järgneb after party Mustpeade majas, kuhu on oodatud nii Nigulistes käinud publik kui ka need, kes etendusele ei pääsenud. Näidatakse videosalvestust kostüümidraamast, muusikat teevad Treee, Vajah Lahari ja Aivar Tõnso.

Verlin ja Tennosaar said Soomest preemia

Soome haridusministeerium autasustas reedel koorijuht Lembit Verlinit ja laulja Kalmer Tennosaart 10 000 Soome marga (26 300 krooni) suuruse tänupreemiaga.

Verlin pälvis preemia pikaajalise tegevuse eest koorijuhi ja muusikaõpetajana ning Eesti–Soome suhete edendamise eest. Tennosaar on lauljana ja Eesti Televisiooni muusikatoimetajana samuti paljude aastate jooksul olnud Eesti–Soome kultuurisuhete looja.

Pariisis avatakse Eduard Wiiralti näitus

Esmaspäeval avab Eesti suursaadik Pariisis Ruth Lausma saatkonna ruumides kunstnik Eduard Wiiralti tööde näituse.

Näitus on pühendatud Eesti kunstniku 100. sünniaastapäevale, mida tähistati tänavu 20. märtsil. Eesti saatkonnas on väljas 29 Wiiralti tööd, mis on pärit Eesti Kunstimuuseumi kogudest.

Näituse avamisest võtab osa ka kunstiteadlane Mai Levin, kes tutvustab külalistele oma hiljuti valminud monograafiat Eduard Wiiralti elust ja loomingust.

Wiiralti tööde väljapanekut saab vaadata kuni 1999. aasta märtsikuuni.

Tarmo Pihlap esitleb täna uut plaati

Täna kell 17 esitleb Tarmo Pihlap Quitar Safaris oma uut plaati “Jõhvikad”. Õhtu salvestab TV 1 oma vana-aastaõhtu programmi tarbeks.

Tarmo Pihlapi plaat on esimene sarjast “Las jääda kõik”. Sarja järgmine plaat ilmub märtsis 1999 Mati Nuudelt.