Eile esietendus Rakvere Teatris Eili Neuhausi eriprojekt Kerteszi tragikomöödia “Lesed”, milles osalevad nii endised kui ka praegused teatri näitlejad. Etendus jõuab lavale ühenduse Vaba Lava egiidi all, mis koondab näitlejate liidus vabakutselisi näitlejaid. “Leskedes” mängivad Ines Aru, Terje Pennie, Marika Vaarik ja Ülle Lichtfeldt, kes kõik on olnud seotud Rakvere teatriga.

Tallinnas tasuta kontserdid

Tallinnas toimuvad mitmed tasuta kontserdid, et anda ka vähemkindlustatud inimestele võimalus jõulumuusikat nautida. Ellerheina 7–9-aastased mudilased laulavad täna kell 18 Kaarli kirikus. RAM-i traditsiooniline jõulukontsert Tallinna Toomkirikus on homme kell 18.

Algab kuuseehtimisevõistlus

Tallinna tarbekunstigaleriide kunstnikud hakkavad täna kell 11 tarbekunstimuuseumis kuuski ehtima. Kuused jäävad muuseumisse imetlemiseks ja hindamiseks 6. jaanuarini, kui loetakse publiku antud plusspunktid kokku ja võitjaks tunnistatud galeriil on au aasta pärast ehtida sajandivahetuse kuusk tarbekunstimuuseumi õuel.

Jõulumuusikat Euroraadiost

Homme on iga-aastane Euroraadio jõulumuusika päev, mis sisaldab tunnipikkuseid kontserte maailma eri paigust. Klassikaraadio vahendab Euroraadio jõulumuusika päeva kontserte otseülekandes kella 19–01. Tänavune jõulumuusika programm algab kontserdiga Portugalist Coimbra katedraalist ja lõpeb järgmisel öösel kontserdiga Ljubljanast. Programmis, mida ühiselt teevad 14 riigi rahvusraadiod, läheb eetrisse ka Eesti jõulukontsert.

Raadio 4 toetab eesti keele õpetamist

Eesti Raadio võõrkeelne programm Raadio 4 esitles eesti keele õppevahendit raamatut ja kassetti “Eesti rahvakalender”, mis on koostatud Raadio 4 saadete põhjal. See kakskeelne lugemik tutvustab rahvakalendri tähtpäevi vene ja eesti keeles. Teksi autor on Jüri Kuuskemaa ja raamatu kujundaja Jüri Kaarma. Kasseti helirezhissöör on Külliki Valdma, teksti loeb Lembit Ulfsak.