RIIA. Venemaa suursaadik Riias Aleksandr Udaltsov teatas vastuseks Läti rahvusradikaalide nõudmisele võimaldada repatrieerida neid vene keelt kõnelevaid isikuid, kellel puudub Läti kodakondsus, et Venemaa ei kavatse võtta endale kehtivate rahvusvaheliste kokkulepete väliseid kohustusi.

Vene diplomaat lükkas kategooriliselt tagasi Läti ühe valitsuspartei, Isamaa ja Vabadus esindaja nõudmise, et Venemaa ja Lääs peavad ametlikult tunnustama Läti okupeerimise fakti ning võtma vastutuse 700 000 riigis elava "migrandi ja kolonisti" eest. Udaltsov soovitas Läti rahvusradikaalidel mitte ajada segamini NSV Liitu ja Venemaad.

Kukkuv kroon vallandas Tshehhis ostubuumi

PRAHA. Tshehhi tarbijad on paanikas ning kaupmehed rahul, sest pärast keskpanga otsust lasta krooni kurss vabaks on raha väärtus langenud 11 protsenti. Praha elektroonikakaubamaja Tesco käive oli kolmapäeval viis korda suurem kui tavaliselt. Mujal on käive kasvanud keskmiselt 40 protsenti. Paljud kauplused on tõstnud hindu kuni 20 protsenti. Kuni esmaspäevani oli Tshehhi kroon seotud valuutakorviga, millest 65 protsenti langes Saksa marga ja 35 protsenti USA dollari arvele.

Iisrael pakub Palestiinale 40 protsenti Läänekaldast

JERUUSALEMM. Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu kavatseb pakkuda palestiinlastele lõplikus rahulepingus ainult 40 protsenti Jordani jõe läänekalda aladest, teatas eile Iisraeli ajakirjandus.

Palestiinlaste kontrolli alla jäävast kahest ühendamata blokist üks ühendaks läänekalda põhjaosas Ramallahi ja Nabluse, teine lõunas Petlemma ja Hebroni. Lisaks sellele moodustatakse veel kaks väiksemat enklaavi, mida ühendaksid suurte aladega kaitstud läbipääsuteed. Kogu Jeruusalemm jääks Iisraeli suveräänseks osaks ning juudid säilitaksid ka kontrolli laia koridori üle, mis ühendab linna idaosa Jordaania piiriga, samuti nelja peamise ida-läänesuunalise tee üle, mis ühendavad isoleeritud juudi asundusi palestiinlaste alade kaudu.

Palestiinlased nõuavad täielikku kontrolli kõigi okupeeritud alade üle, et luua oma iseseisev riik.

RIA Novosti/AP/AFP/ETA/Baltic News Service