Luunja lastelaulupeo repertuaar ja lavastus tõstavad esile sõnapaarid: kodu ja lapsepõlv, kool ja maailm, meie ja isamaa. Ürituse moto "Isamaa on lasteluule" pärineb sajandi alguse hingearstilt ja humanitaarilt Juhan Luigalt.

Nõnda üteldes viitas Luiga tõigale, et isamaad õpitakse armastama ainult lapsepõlves.

Lisaks vanadele lauludele nagu "Kungla rahvas" ja "Vaikne kena kohakene" kõlavad "Tootsi tantsulaul", "Põgene, vaba laps", "Kevade värvid" ning Mart Saare ja Veljo Tormise viisistatud rahvalaulud. Kontsert-etenduse lõpetavad "Ta lendab mesipuu poole", "Ühte laulu tahaks laulda" ja Toomas Volli "Kodu". Lauludele räägivad kaasa Juhan Luiga, Juhan Liivi, Anna Haava ja Oskar Lutsu tekstid. Lavastuses toimetavad Toots, Kiir, Vipper, Imelik, Teeled ja kappavad Luunja hobused.

Kontserdi kunstiline juht on Toomas Voll, keda assisteerivad Eve Paap ja Pirika Sööt. Lavastab Katrin Nielsen, liikumise seab Anita Jugaste. Projekti juhib Merje Songe ja teostab Luunja vallavalitsus.

Projekti "130 aastat esimesest lastelaulupeost Kabinas" toetavad Eesti Rahvuskultuuri Fond, Eesti Kultuurkapital, Tartu linnavalitsus, Tartu maavalitsus ja Luunja vallavalitsus.