Sa ärkad janusena ja sulle näib, et eriti hea oleks nüüd kohe juua kõva toop vett. Või kohvi. Esimene on nigel variant, teine hoopis vale. Kohv viib sinust vett kiiresti välja, kõige õigem on ligi võtta värskelt pressitud magus mahl, mis kärmelt sind rehüdreerib ja leevendab esmast nälga. Sobivad ka ürditeed. City annab 100 punkti Robert’s Coffee poolt pakutavale Ïen-Ïenni teele. Kaubamajas De la Gardie pakutakse seda tsitrusega, Sokose all ilma. Haara enne tööleminekut kuum topsik kaasa. 15 krooni. Muidugi on abiks ka munakollased, rammus puljong või täispiim.

Kui sul on eriti õudne olla, siis unusta lubadused enam mitte iial juua, ja võta ligi vodka, champagne või konjak. Sobib ka näiteks ürdiliköör Fernet-Branca. City poolt veel mõned retseptid:

ALKOHOLIVABAD KOKTEILID

MULLIDEGA VAARIKALIMONAAD. Võta 3 tassitäit külmutatud vaarikaid (osta poest, kui omal ei ole),1 tassitäis suhkrut, pool tassi vett, 1 sidruni riivitud koor, 1 sirduni mahl, 1 liiter mullidega lauavett, jääkuubikuid. Kui on, siis võid lisada ka värskeid vaarikaid ja sidruniviile. Pane külmad vaarikad, suhkur ja vesi pannile ja kuumuta seni, kuni suhkur on sulanud, kuumuta veel umbes 3 minutit. Kurna see segu läbi tiheda sõela kannu (pressi kuidas jaksad, et mahl välja tuleks) Lisa sidrunikoor ja oota, kuni jahtub. Siis lisa sidrunimahl ja vesi, sega. Veel lisa jääd ja sidruniviile. Jooge (peaks jätkuma 6-le inimesele, aga iial ei või teada). Selle vaarikaosa võid sa igaks juhuks juba õhtul valmis teha, kui oidu on.

BANAANI-SOJAPIIM MEEGA. See kokteil valmib kiiremini. Sul peab olema: poolteist banaani, lahjat sojapiima (Stockmannis on kindlasti), jääkuubikuid, mett ja vanillisuhkrut. Võta banaanid, 1 tass sojapiima, 1 tass jääkuubikuid, 1 spl mett ja maitseks natuke vanilli. Pane kõik blenderisse ja blenderda segamini. Jooge (heal juhul jätkub kahele). Tunnete, kuidas tervis tuleb mühinal.

GREIBI VÕI APELSINI JAHUTAJA. Võta liiter värsket punaste greipide mahla või apelsinimahla. (Kui värsket ei viitsi teha, võta Granini mahl) Võta liiter soodavett. Sega ära. Pane jääd sisse ja joo. Kui aega on, siis kaunista piparmündilehega.

ALKOHOLIGA KOKTEILID

SPUTNIK. 2 osa vodkat, 1 osa Fernet-Brancat, suhkrut, sidrunimahla, jääd. Sheigi ja joo.

ICHBIEN. 3 osa brändit, 1 osa Curacaod, 1 munakollane, 4 osa piima, jääd, muskaatpähklit. Pane kõik sheikerisse (välja arvatud pähkel). Sheigi! Kui klaasi valad, siis riivi pähklit peale (tegelikult saab seda juba riivitud kujul ka poest osta).

CHAMPAGNE RAVI. 1 osa brändit, 3 piiska curacaod, sama palju Fernet-Brancat, 1 jääkuubik. Pane need asjad klaasi ja vala oma lemmikchampagne peale.