Iisraeli päevaleht kommenteeris verist olukorda Alzheerias.

"Alzheeria äärmuslikud moslemid on leidnud tavatu tee paastukuu ramadaani alustamiseks - esimesel pidupäeval tapsid nad üle 400 tsiviilelaniku, kellest enamik olid naised ja lapsed.

Hirmujudinaid tekitab asjaolu, et "vabadusvõitlejad" lõikavad protestiks valitsuse vastu läbi sadade süütute oma riigi kodanike, samasse usku kuuluvate inimeste kõrid.

Pole mingi juhus, et sõna "barbaarne" tuleneb selles piirkonnas elavate hõimude nimest. Nende poliitiliselt motiveeritud teod on loomalikud ja inimaju neist enamasti aru saada ei suudagi.

Maailm suleb oma kõrvad, sest tegemist on Prantsuse huvipiirkonna "siseasjaga". Tapatalgud on hoiatuseks, mida fundamentalistlikud, natsionalistlikud moslemid (nagu ka radikaalislamistlik Hamas) teevad, kui neil ei lasta oma sadistlikke fantaasiaid välja elada."

La Stampa

Liberaalne Itaalia ajaleht kirjutas samuti verevalamisest Alzheerias.

"Alzheerias peetakse halastamatut sõda võimu pärast, sest võim tagab ühtlasi ligipääsu nafta- ja gaasivarudele ning seega rikkusele. Alzheeria sõda sarnaneb kahe vaenuliku maffiagrupeeringu arveteklaarimisega. See pole kodusõda, vaid sõda tsiviilelanike vastu, kes on kiilutud võimude halastamatu vägivalla ja GIA-nimelise rühmituse elajaliku vägivalla vahele. Sõnal Jumal on seal arusaamatu tähendus - kõik muudkui tapavad Jumala nimel."

La Repubblica

Alzheeria veresauna kommenteeris ka vasakliberaalne Itaalia päevaleht.

"Seni jubedaima veresauna taustal võib siiski öelda, et islami fundamentalistide ideoloogia Lähis-Idas on oma mõju kaotamas. Isegi araabiamaade islamistlikud terrorigrupid on distantseerunud Alzheeria terrorirühmitusest GIA. Alzheeria lihunikud elavad isoleeritult oma riigis ja islami tasandil pole neil mingeid õigusi.

Kõik viitab sellele, et fanaatikud tunnevad end nurkasurutuna ja igast küljest ohustatuna ning on valmis mis tahes barbaarsusteks, et vaid pinnale jääda. Sajad süütud inimesed peavad ka edaspidi ohverdama oma elu tollele ajaloo hullumeelseimale terrorisõjale."

Frankfurter Rundschau

Saksa päevaleht kommenteeris Iisraeli välisministri David Levy tagasiastumist, mis tegi maa peaminister Benjamin Netanyahu jalge all veelgi kuumemaks.

"Juba mõne aja eest hakkas Iisraeli peaminister välja nägema nagu maas lamav Gulliver, kelle kääbused olid pisikeste naeltega kinni löönud. Arvukad ja miljonilised lubadused kaheksaparteilisele koalitsioonile närviliste eelarvekõneluste ajal näitasid eelkõige, kuivõrd poliitiliselt vankumatu Netanyahu on.

Nüüd lõi ta aga nokauti välisminister Levy, mida vahest keegi tõsimeeli ei oodanud. Levy tagasiastumine võib tähendada Netanyahu lõpu algust, sest tal saab nüüd kitsas olema. Oli ju Levy rahvusvaheliselt tunnustatud isik. Ka Netanyahu Likudi parteis hakkab tekkima vastuseis peaaegu diktaatorliku valitsusjuhi suhtes."

The Sunday Telegraph

Briti ajaleht käsitles hiljutist terrorilainet Põhja-Iirimaal.

"Dublini ja Londoni valitsus ei tohi rahuläbirääkimistelt oodata liiga vähe ega liiga palju. Kui nende eesmärk on lõpetada vägivald kõigi terroristlike grupeeringute sõbraliku kaasamisega, ootab neid peaaegu kindlasti pettumine, nagu näitas ka eelmise nädala verevalamine.

Kui nad aga töötavad välja uue põhiseaduse punkti, mida toetab enamik korda armastavaid inimesi nii unionistide kui ka natsionalistide leeris, on põhjust ettevaatlikuks optimismiks."