Teisipäevasel Hausi galerii juubelioksjonil müüdi Konrad Mägi maal “Capri maastik” kahe miljoni krooni eest, mis ületab senise Mägi samast seeriast müüdud maastiku hinna 400 000 krooniga. “Teema on küll üks, kuid tööd on täiesti erinevad”, ütles Hausi galerii juhataja Pille Ausman. Võimalus, et juba oksjonilt ostetud töö tuuakse mõne aja pärast uuesti müüki, on tema sõnul välistatud ja sellist juhtumit ta ei tea.

“Capri maastiku” alghind oli 530 000 krooni. Kõrgelt hindasid ostjad ka teisi teoseid: Nikolai Triigi “Soome maastik” osteti 460 000 krooni, Johannes Greenbergi “Kaks naist” 400 000, Eduard Wiiralti monotüüpia 221 000 ja Oskar Kallise “Sõttasõit” 151 000 krooni eest.

Kõik see näitab ühelt poolt, et nii inimeste ostujõud kui ka kunstihuvi eriti eesti kunstiklassika vastu kasvab. Teiselt poolt aga ka seda, et eravaldustes on ikka veel palju haruldasi teoseid, millest avalikkus ning isegi muuseumitöötajad seni midagi võib-olla ei teadnudki.

Hausi galerii tähistas enampakkumisega oma kümnendat juubelit. Tegemist on Eesti vanima oksjonimajaga ning suurima eragaleriiga. Lisaks põhiruumidele kureeritakse ArtDepoo galeriid ning SEB Eesti Ühispanga galeriid panga peahoones.