Kolmapäeval maeti Ramallah’s Palestiina kirjanik Mahmoud Darwish. Laupäeval 67-aastaselt surnud Darwish oli palestiinlaste tuntuim ning austatuim autor. Brittide võimu ajal Lääne-Galileas sündinud Darwishi koduküla põletasid esimese Iisraeli-Araabia sõja ajal Iisraeli väed.

Esimese luulekogu avaldas ta üheksateistkümneaastaselt ning ta ongi tuntud eelkõige rahvusliku luuletajana, ehkki kirjutas ka proosat. Eestis on tema tekste avaldanud Vikerkaar (7/1988 ja 2–3/2000)

Lisaks kirjanduslikule tegevusele oli Darwish kogu elu poliitiliselt aktiivne. 1960. aastatel viibis ta mitmeid kordi vahi all, süüdistatuna kodulinnast lahkumises. 1970. aastal emigreerus luuletaja Moskvasse ja jäi ilma Iisraeli kodakondsusest, elades hiljem Kairos ja Beirutis. 1973. aastal liitus Darwish Palestiina vabastusorganisatsiooniga ning kirjutas 1988. aastal oma kuulsa manifesti, mida on nimetatud Palestiina iseseisvusdeklaratsiooniks. Pärast Oslo lepinguid astus Darwish organisatsioonist välja, et väljendada protesti Iisraeli okupatsiooni jätkumise vastu.