„Juurde on tulnud popi ja alternatiivi piiri peal olevaid kooslusi, popalternatiivi. Selle on tinginud formaadivahetus,” iseloomustas Normet keskmist „Eesti laulul” osalevat artisti ja täpsustas, et teda isiklikult üllatas raskema roki nappus: „Sel aastal oli kaks lugu. See oleks ka üks suund 2011. aastaks. Vaadates kas või Metsatöllu üldrahvalikku populaarsust pole raskerokk keldrimuusika.”

„Eesti laulu” žüriisse kuulusid helilooja Ardo Ran Varres, teleprodutsent Olavi Paide, Raadio 2 muusikajuht Erik Morna, raadio Sky+ programmijuht Toomas Puna, popkultuuriteoreetik Ingrid Kohtla, kontserdikorraldaja Helen Sildna, raadio Elmar saatejuht Owe Petersell, DJ ja muusik Meelis Meri, Raadio 2 saatejuht Koit Raudsepp ning muusikakriitikud Siim Nestor ja Valner Valme. Korraldajad Heidy Purga ega Mart Normet võistluse žüriisse ei kuulunud. Normeti sõnul õigus­tas mullu samas koosseisus töötanud žürii end sajaprotsendiliselt ja polnud põhjust selle liikmeid välja vahetada.

Hiljemalt veebruariks valmivad lugude lõplikud fonogrammid. Seejärel antakse need raadio- ja tele-eetrisse.

„Eesti laul 2010” valitakse 12. märtsil Nokia kontserdimajas ja esimest korda avalikult. Ürituse piletid tulid Ticketpro veebi­poodi müü­ki eile.