Spordimaja juhi Meelis Jukki sõnul on majas kaks 12 meetri kõrgust saali, mis võimaldavad korraldada Tartus pea kõigi pallimängude suurturniire.

“Ma ei teagi, et Eestis peale Saku suurhalli kuskil veel sellist võimalust oleks,” sõnab Jukk. “Tartu seniseid spordikohti võib nimetada võimlateks,” märgib Jukk. “Ka ülikooli spordihoone on pigem õppe ja treeningu läbiviimiseks, mis on kättejuhtunud vahenditega hädapärast ka suurvõistluste pidamiseks kohandatud. Spordimaja on aga Tartu esimene nüüdisaegsete võimalustega spordikoht. Ja arvestades, et Annelinnas elab kolmandik Tartu elanikest, siis on see maja igati õiges kohas.”

Osaliselt isemajandav

Kompleksi ees on 300 parkimiskohta autodele ja kümmekonnale bussile. Majas on kokku 2150 istekohta, suurvõistluste ajaks on võimalik suurendada kohtade hulka 3500-ni. Samuti on võimalik tegelda kergejõustikuga. Hoones on 193-meetrine ringrada ning 85-meetrine jooksusirge, mis võimaldab joosta sprinti ja tõkkeid.

Spordimaja on osaliselt isemajandav. Kaks kolmandikku kuludest tuleb katta omatulude arvelt, kolmandikuga toetab linn.

“Esimene suurem võistlus toimub siin juba 22. ja 23. septembril,” lisab Jukk. “Siis peetakse siin Eesti korvpalli karikavõistluste poolfinaal ja finaal, kus esimest korda sel hooajal saavad tõenäoliselt kokku TÜ Rock ja Tallinna Kalev. Ma arvan, et see tuleb täissaalile. Novembris on siin aga Euroopa klubide karikaturniir võrkpallis. Seegi on täissaalile plaanitud. Ma olen ise proovinud spordiinimesena siinset jõusaali ja korvapalli mänginud ning võin öelda, et see on sportimiseks mõnus, hubane ja piisavalt avar koht.”