Meeme Saarevälja juubelikontserdil kõlavad kontrabassil mängituna kaunid romantilised meloodiad Valgre, Gershwini, Bottesini ja teiste heliloojate loomingust, samuti näited maailmakuulsa dirigendi, helilooja ja kontrabassivirtuoosi Sergei Koussevitzky ulatuslikumatest soolopaladest, mis kuuluvad kontrabassimuusika kullafondi.

Lisaks Meeme Saareväljale esinevad pianist Tiiu Maasing, kontrabassimängijad Kersti Tuulik ja Toivo Unt ning kitarrist Madis Arvisto ja viiuldaja Henno Soode. Kontserti juhib Vello Mikk.

Värskel Eesti Raadios salvestatud CD-plaadil, mida kontserdil esitletakse, esitab Meeme Saareväli pianist Tiiu Maasingu saatel Koussevitzky kontrabassikontserdi fis-moll, samuti palasid Gershwinilt, Montilt jt heliloojatelt.

Meeme Saareväli on sündinud 1941. aastal Virumaal Tudulinna vallas, noormehena mängis paljusid instrumente ja juhtis mitmeid isetegevusorkestreid. Kontrabassi õppis Tallinna Muusikakoolis ja Tallinna Riiklikus Konservatooriumis Vladimir Luhti klassis.

Alates 1966. aastast töötab Saareväli Estonia teatri orkestris, kus ta on ka kontrabassirühma kontsertmeister. Ta on töötanud ka ERSO-s ja Tallinna Kammerorkestris ning musitseerinud nii paljude kammeransamblite koosseisus kui ka sooloesinemistel.

Tiheda interpreeditöö kõrval on Saareväli neli aastakümmet tegutsenud ka aktiivse õppejõuna Tallinnas ja Tartus, tema käe all on õppinud juba mitu põlvkonda eesti nimekamaid kontrabassimängijaid Toivo Undist kuni Mihkel Mälgandini.

Solistina on Meeme Saareväli tutvustanud kontrabassi kui sügavalt värvika instrumendi soolovõimalusi.