55-aastane režissöör ründab oma viimases töös kapitalistliku süsteemi olemust, mis toob tema väitel kasu vaid rikastele ja mõistab miljonid inimesed vaesusesse, vahendas Reuters.

"Kapitalism on kurjus ja sa ei saa kurjust reguleerida," võetakse kahetunniline filmi lõpus selle sisu kokku ühe lausega.

Moore’i filmi halvad tegelased on suurpangad ja hedge-fondid, mis mängivad investorite rahad maha sellistes skeemides, mida mõistavad vähesed. Suurettevõtted koondavad aga tuhandeid töötajaid hoolimata rekordilistest kasuminumbritest ja välja võetavatest dividendidest.

"Olemuslikult on meil seadus, milles öeldakse, et hasartmängud on illegaalsed, kuid me oleme lubanud Wall Street’il sellega tegeleda ja nad mängivad inimeste rahadega," tõdes Moore.

Peale selle ründab Moore pankade, poliitikute ja USA rahandusministeeriumi ametnike lähedaid suhteid, mille tulemusena langetatakse otsuseid Wall Street’i, mitte Main Street’i huve silmas pidades.

Moore leiab, et suurettevõtted lõid finantskriisi tekkimiseks soodsad tingimused, kui nad kutsusid tavalisi ameeriklasi üles arulagedale laenamisele. Moore intervjueeris preestreid, kes leiavad, et kapitalism on antikristlik, sest see ei kaitse vaeste huve ja julgustab ahnusele.

Moore pälvis 2004. aastal tuntuse oma filmiga "Fahrenheit 9/11."