Michelle Obamast on saanud meie aja mõjuvõimsamaid ikoone. USA esileedina – esimese afroameeriklasena selles rollis – aitas ta kaasa seni siiraima ja inimlikema Valge Maja loomisele.

Ladusalt ja avameelselt kirjeldab ta raamatus saavutusi ja pettumusi, jutustades oma lugu täpselt nii nagu tema seda elab: oma sõnadega, oma tingimustel.

„Michelle Obama memuaarid on väga avameelsed ning isiklikud: ta kirjutab ka teemadest, millest Ameerika esipaar enne kunagi rääkinud pole, näiteks abielukriisist ja lastesaamisest.

Ameerikas on raamat juba praegu tohutult palju tähelepanu võitnud, selle esitlusüritustele müüdavad piletid maksavad tuhandeid dollareid.

Igale üritusele jagatakse mingi osa pileteid tasuta: koolidele, heategevusorganisatsioonidele ja kogukonnagruppidele – iseäranis noortele, kes kasvavad üles samasuguses keskkonnas nagu Michelle Obama ise. Üritustest saadud tulust osa annetatakse heategevuseks. Inimesed on võlutud Michelle Obama siirusest,“ rääkis Helios Kirjastuse tegevjuht Janno Joosep.

„Selleks, et saada Eestisse raamatu õigusi, pidime kirjastusega palju pingutama: läbima tohutu sõela, enne kui üldse meile kirjastamise õigus anti,“ lisab ta.

Michelle Robinson Obama oli USA esileedi aastatel 2009–2017. Raamatus alustab ta jutustamist lapsepõlvest South Side’is Chicagos, aastatel, mil püüdis hoida tasakaalus emadust ja juhtpositsioonidel töötamist, kuni perioodini, mil elas maailma kõige tuntumal aadressil.

„Mul on oma elu, tuleviku ja Ameerika kohta veel palju õppida. Kuid ma tunnen ennast. Fraser, mu isa, õpetas mind tööd tegema, tihti naerma ja sõna pidama. Marian, mu ema, näitas mulle, kuidas oma häält kasutada ja iseseisvalt mõelda.

Pead-jalad koos Chicago South Side’i poolel asuvas väikeses korteris aitasid nad mul näha meie loo tähtsust, minu enda loo tähtsust meie suure riigi suures loos,“ kirjutab Micehlle Obama eessõnas.

„Minu loo tõlkisid eesti keelde Hella Urb ja Kaido Kangur.