Kirjastuselt Tänapäev on ilmumas Lydia Koidula luule valikkogu ja kolm naljakat jõulunäitemängu koolidele Margus Oopkaubilt raamatus “Jõuluvana kodu jõulud”. Sari “Minu esimene raamat” jätkub Piret Raua jutustusega “Sanna ja salakütid”. Väliskirjandusest antakse välja Goethe “Faust”, “Punast sarja” jätkab Hesse “Klaaspärlimäng”, Akunini-eestinduste rida “Surma armuke” ja “Surma kallike”. Veel näevad trükimusta Ingmar Bergmani “Kolm päevikut”, Juri Lotmani “Ilukirjandusliku teksti struktuur” ja ajalooraamatud “Raudlabürint. Lääne salateenistused ja enamlased”, “Normandia dessant” ning “Šostakovitš ja Stalin”.

Ilmamaa

Kirjastuselt Ilmamaa on ilmumas uued trükid Betti Alveri kogutud luuletustest “Koguja” ja Mats Traadi romaanist “Tants aurukatla ümber” ning Hando Runneli luulekogu “Sinamu”. Teabekirjanduse vallas toob sügis “Eesti ajaloo” 6. köite, sari “Avatud Eesti Raamat“ täieneb C. G. Jungi “Psühholoogiliste tüüpide” ning “Eesti mõttelugu” Vaino Vahingu “Vaimuhaiguse müüdi” ja ajaloolase Paul Johanseni “Kaugete aegade sära” võrra.

Eesti Keele Sihtasutus

Eesti Keele Sihtasutuselt on ilmumas Valentin Kuigi filmistsenaariumide kogumik “Keskea rõõmud” – väidetavalt Eesti esimene selline sisaldab mh filmide “Kohtumised isaga” ja “Keskea rõõmud” käsikirju. Veel ilmub Toomas Raudami “Tänulikud surnud. Lugusid rock’n’rollist”, milles on lugusid Janis Joplinist, Jimi Hendrixist, John Lennonist jt Raudami vaatevinklist. Tõnu Õnnepalu avaldab oma luuletuste ja luuletõlgete 1983–2005 kogumiku “Enne heinaaega ja hiljem”. Kogutud luuletused ilmuvad ka Harri Asil. “Norra-eesti ja eesti-norra sõnaraamatust” antakse välja teine trükk.

Varrak

Kirjastuselt Varrak on ilmumas Albert Camus’ kõige esimene romaan “Õnnelik surm” ja teise prantsuse klassiku Denis Diderot’ romaan “Fatalist Jacques ja tema isand”. Romaanide rida jätkavad John Banville’i “Puutumatu” ja omakorda Mika Waltari kõige esimene romaan “Suur illusioon”. Teabekirjanduse vallas: Michel Foucault’ “Diskursuse kord”, David Satteri “Meeletuse ajastu. Nõukogude Liidu allakäik ja langus”, Anthony Levi “Kardinal Richelieu ja ühtse Prantsusmaa kujunemine”, Mihhail Lotmani esseed Joseph Brodskyst ning Mart Laari “Sinimäed 1944. Teise maailmasõja lahingud Ida-Eestis”.

Eesti Raamat

Eesti Raamatult on ilmumas Harry Asi ainus romaan “Pärast plahvatust”, Peep Vallaku ainus romaan “Hulgus” ja kordustrükina Heino Kiige “Arve Jomm”. Väliskirjandusest Erica Jongi “Sappho hüpe” ja Charles Frazieri “Külm mägi” – viimasest tehti hiljuti ka film (“Cold Mountain”). Sarjas “Nobeli laureaat” on oodata William Faulkneri romaani “Sartoris”.