Enne kirjutamissoonele sattumist peamiselt muusiku ja tele­näona tuntud Raud kinnitab, et teos erineb oluliselt tema eelmisest, autobiograafilisest teosest „Musta pori näkku”. „Ainus ühis­osa „Poriga” on autor,” kinnitab Raud. „Musta huumori ning süžee räiguse osas läheb uus raamat kohati veel kaugemalegi – süžee on paiguti kaunis vägivaldne –, kuid tegemist on siiski täiesti teistsuguse tekstiga,” lisas ta.

Romaani idee tekkis Raua peas tegelikult juba enne „Musta pori näkku” kirjutamist, ent seda teostama asus autor läinud aasta lõpul. Kirjutamine võttis neli kuud ning raamatu maht on umbes veerand tuhat lehekülge. Teost inspireerinud asjaoludest ning raamatu sotsiaalsest ja kirjanduslikust sõnumist ei taha Raud enne romaani raamatulettidele ilmumist rääkida.

Naudib Kingi ja Ludlumit

Omaenda lemmikute hulka kuuluvatest põnevuskirjanikest mainis Raud esimese hooga USA õuduskirjanikku Stephen Kingi, kelle teoste fänn ta juba varasest noorusest on olnud. „Aga nii-öelda klassikalistest põnevuskirjanikest on minu maitsele kõige lähedasem Robert Ludlum,” märkis ta, täpsustades, et tema enda debüüdist pole Ludlumi-mõjusid siiski mõtet otsida.

„Sinine on sinu taevas” ilmub poodidesse orienteerivalt märtsi keskpaigas.

Mihkel Raua 2008. aasta lõpus ilmunud raamat “Musta pori näkku” osutus antud aasta edukaimaks menuteoseks, mida müüdi mõne kuuga üle 24 000 eksemplari.

Kirjastuse Tammerraamat välja antud teose esialgse tiraaži suurus oli kõigest 1500 köidet, mis kadusid kauplustest vähem kui nädalaga. Vähem kui ühe kuuga müüdi läbi ka teine (3000 eksemplari) ja kolmas trükk (8000 eksemplari), pärast viienda tiraaži ilmumist 2009. aasta alguses ületas trükiarv 34 000 eksemplari.

Vaata ka:

www.mihkelraud.ee