Isalt filmipisiku saanud Mikk Granström (19) on teinud kaks lühimängufilmi. “Kunagi sai sõpradega hakatud proovima, kuidas filmitegemine on, ja sealt on see edasi arenenud,” tunnistab Mikk. Filmiga “Šedööver”, mis räägib Leonhard Lapinist ja Vabaduskellast, võitis ta Mark Soosaare filmifestivalil “F_ILM” teise koha. Poolteist nädalat tagasi lõpetas Mikk oma teise filmi võtted. Film, mis räägib näitleja hingeelust, on praegu montaasˇis ja valmib oktoobris.

Kadrioru saksa gümnaasium korraldab viiendat aastat oma filmifestivali, neist kolmel aastal on korraldajate seas olnud ka Mikk. “KSG Nui on filmifestival, kus noored teevad ise filme, ise korraldavad ja ise vaatavad,” seletab ta. “Enamik, kes on meie festivali võitnud, suudavad ka mujal võita.”

Miku sõnul kiidetakse gümnasistide filmide taset väga. Paljud on oma filmidega jõudnud ka Soome ja Saksamaale ning võitnud kõrgeid kohti teistel Eesti amatöörfilmifestivalidel, näiteks NAFF-il.

Miku eesmärk on innustada noori, kellele tundub filmitegemine hirmus keerulise protsessina, kus ideest üksi ei piisa – tuleb ka inimesed kokku ajada ja panna nad kõik ühtemoodi mõtlema ja tegutsema.

“Mäletan, et kui hakkasin oma esimest filmi tegema, siis oli mul ka ainult idee ja kaks tühja kätt,” meenutab ta. Aga sealt edasi ei lähegi tarvis muud kui julgust ja pealehakkamist. “See on ikka maru hea tunne näha oma filmi suurel ekraanil, kui veel 500 inimest vaatab seda sinu kõrval, see innustab.”

Miku väike unistus on minna Saksamaale filmitegemist õppima.

KSG Nui filmifestival ootab võistlustöid kuni 1. novembrini. Need peavad olema DVD-l ja mitte pikemad kui 15 minutit. Festival algab 16. novembril kell 18. Hansapank on pannud välja kopsakad auhinnad.