“Muuseumi ööga tähistame rahvusvahelist muuseumide päeva,” ütles soolalao ruumes paikneva arhitektuurimuuseumi direktor Karin Hallas. “Tahtsime teha teistmoodi kui tavaliselt: et endal oleks huvitav, ja sõpradel ka.”

Muuseumi öö pakub erakordse võimaluse külastada muuseumi ajal, mil nii muuseum kui ka inimesed on teistsugused kui päeval.

“Sedalaadi üritus on Eestis esmakordne, ehkki öiseid külastusi on korraldanud nii botaanikaaed kui ka vabaõhumuuseum,” kinnitas Hallas. Eeskujuks olid sarnased rahvusvahelised suurüritused, näiteks muuseumi öö Amsterdamis, kus kõigisse muuseumidesse pääseb hilisööni sisse tasuta.

Täna öösel võib ilma rahata nautida kõiki näitusi Rotermanni soolalaos, südaöö paiku kutsub külla aga Suure Tõllu laeva kapten. Kavas on aknakino, kontserdid, slaidiprogrammid, töötab baar. Flamencomuusika saatel saab teha virgutusvõimlemist. Baaris pakutakse kokteile ”Eesti pilvelõhkuja” ja ”Postmodernistlik talutare” ning võileiba ”Arhitekti kooruke”. Hommikuni vastu pidanud külalised saavad tasuta kohvi.

Kell 3.41 tervitab Rotermanni kvartal päikesetõusu.

Arhitektuurimuuseumi koos-tööpartnerid on kunstimuuseum ja meremuuseum.