Kunstnik Toomistu tööde hulka kuuluvad veel ainult keskmist sõrme katvad elegantsed valgest nahast klubikindad, millel on peal tasku kas võtmete, kuupileti, huulepulga või kondoomi jaoks. Vajadusel sobib valges nahas keskmine sõrm ka oma suhtumise näitamiseks.

Käevarjude disaini vastu hakkas Evelyn huvi tundma juba Tartu kunstikoolis õppides. Kinnastest tegi ta kunstikoolis oma lõputöö, nüüd õpib ta nahakunsti erialal kunstiakadeemias.

“Ma arvan, et kõik ideed tulevad praktilisest vajadusest,” ütleb Toomistu. ”Mulle lihtsalt ei meeldinud, et talvel muutuvad kinnastatud käed kohmakaks ja haaramisvõimetuks.” Toomistu müüb oma kaubamärgiga kindaid pealinna disainikauplustes: Nu Nordicus, Katariina gildis ja kord kuus toimuval Moeturul.

“Tavaliselt teen neid inimese käe järgi, sest igaühe käed on kõnekalt erinevad,” lausub kunstnik.

Toomistu arvates tekkis vajadus olemasolevaid asju ümber disainida korraga ühel aastal – noorte moekonkursil Supernoova ilmusid Toomistu sõrmlabakud ja ühe-sõrme kindad ning ka disainer Jaanus Orgussaare varvastega kingad.

Eestiski menukate varvassokkide ehk varvikute kodumaal Jaapanis arvatakse, et varbad ja jalad tervikuna peegeldavad meie vaimset, hingelist ja füüsilist maailma – terviseprobleemidki väljenduvad jalgades.

Varvikuid maale toov tantsuõpetaja Almer Jansu kirjutab oma poe koduleheküljel, et idamaade filosoofia järgi liigub energia läbi viie elemendi. Suurest varbast alates esindavad need viis elementi meie siseorganeid. Varvikute kandmisel pääseb energia paremini liikuma ja paraneb ainevahetus.

“Kanna hoolt oma jalgade eest ja jalad kannavad hoolt sinu pea eest,” teavad varvikute pooldajad. Aga kuidas on sõrmlabakute kandjate filosoofiaga?