“Kui teate, et saate täna ebameeldiva kõne, siis sügage kõrvu,” soovitab joogatreener Almer Jansu, kes naasis äsja Aasiast, kus märkas, et inimestel on mobiiltelefonisõltuvus. See mõjub omakorda keha tervisele. Niisiis võttis mees kätte ja koondas ühte hingamis- ja meeleharjutused ning asendid, mis toniseerivad mobiiliga rääkimisest valutavaid kaela- ja õlalihaseid. Jansu nimetab uut suunda mobiilijoogaks.

Treeningut alustatakse päikesetervitusega, kus sirutusele järgneb kummardus, mis läheb sujuvalt üle istumisasendiks ning siis püsti vasakule ja paremale venituseks. Lõualuudele peaks hästi mõjuma joogast pärit harjutus: tõmba vasaku käega paremale pööratud lõuga, ja vastupidi.

Allasurutud tunded vabastab jämesooleharjutus: istu ettesirutatud kätega, mille peopesad on kokku surutud (soovitatavalt mobiiltelefon käte vahel). Harjutust saab teha ka paarikaupa: hoidke teineteise väljasirutatud käest, keharaskus on natuke tahapoole. Järgneb üheaegne kükk ja püstitõusmine, kätest ei tohi surve kaduda.

Puuharjutust tehes tuleks valida jalg, millel seistes on keha mugavamini tasakaalus. Vasaku jala tugevus näitab materiaalset õnne, parem loomingulist tugevust. Seista tuleb üks jalg kõverdatult teise jala reie siseosale toetumas.