Eestis on alustamas tegutsemist audiokunsti galerii, mille esimene etapp on plaanitud liikuv: eri keskkondades toimuvad ühekordsed kuulamisüritused, helindatakse eri keskkondi ja ruume ning luuakse dialooge helide ja ruumi vahel.

Audiogalerii esimene üritus toimub teisipäeval, 28. augustil kell 17.00 Tallinnas galeriis 008 Moodne Valgustus (Rävala pst 7).

Esinevad helikunstnikud Camille Hannan (Austraalia), Bertuf (Prantsusmaa), Patrick McGinley (ÜK), Jgrzinich (USA) ja Fantomas (Eesti).

“Helikunst on praegusel interdistsiplinaarsete kunstide ajal enim huvi äratav suund. Töö helivibratsioonide kui materjaliga, nende tekkimine ja organiseerumine on ühtpidi teaduslike uuringute objekt, teistpidi avavad nad uusi esteetilisi dimensioone. Helikunst on mittemateriaalne ja seega ökonoomne, sest ta ei koorma galeriisid ega muuseume füüsiliste kunstiobjektidega,” ütles audiogalerii koordinaator Kiwa. Helikunsti ehk sound-art’i alla kuuluvad helimaastike uuringud, raadiofooniline kunst, välilindistused, sonoloogia, eksperimentaalmuusika, helidisain, elektroakustiline muusika, musique concrete, kineetiline kunst, spoken word, minimalistlik muusika jne.