Festivalil Eesti DJ-de lavaga välja tulema pidanud techno-muusika klubi Hall ühe omaniku Elena Natale sõnul oli nende jaoks selline sündmuste käik väga ootamatu. „Saime sellest teada alles eelmise nädala neljapäeval,” ütleb Natale. Kui selgus, et festival jääb ära, otsustasid Halli juhid, et ei lase tehtut tuulde ja toovad kavandatu osaliselt Noblessneri sadama klubihoonesse.

Natale sõnul esineb Hallis terve rida välismaiseid DJ-sid, kes pidid Moonlandil üles astuma. Näiteks saabuvad siia Saksamaa DJ Boris ning USA DJ-d Octo Octa ja DVS1. Kokku astub üles kaheksa tuntud välismaist DJ-d ja terve rida tuntumaid techno-muusika mängijaid Eestist.

„Üritus tuleb nii muusikaliselt kui ka visuaalselt väga äge.”

Natale ütles, et Moonlandi jaoks tehtud ettevalmistuste ülekandmine nõudis siiski pingutust, ent ürituse ärajäämine ähvardas murendada rahvusvahelises plaanis Eesti üritusekorraldajate tõsiselt võetavust DJ-de hulgas. „Pidime kokkulepped uuesti üle käima ja enda usaldusväärsust tõestama,” kirjeldab Natale praeguse ürituse korraldusprotsessi keerukust. Reedeks saavad Natale sõnul kõikidele i-dele täpid peale. „Üritus tuleb nii muusikaliselt kui ka visuaalselt väga äge,” lubab ta.

Põhiline: vältida mainekahju

Natale leiab, et rahvusvaheline koostöö on Eesti techno skeene arenguks ülimalt oluline ja Eesti on aina enam ka rahvusvaheliselt techno-maana tuntust kogumas. Üheks põhjuseks, miks Hallis toimuva ürituse „Dark Side of the Moon” korraldamine ette võeti, oligi see, et Eesti techno renomee rahvusvahelises plaanis liialt kannatada ei saaks.

Üritus hakkab pihta Halli suveterrassil Noblessneri sadamas juba reedel kell 17. Kell 21 läheb pidu lahti ka klubi suures saalis, liikudes päevaseks ajaks taas terrassile. Üritus kestab kuni pühapäeva varahommikuni.