Riho Sibula ja sõprade autorilaulude õhtu pakub ootamatut elamust. Ükskõik millises koosseisus on lavale oodata Riho Sibulat, saal on alati ootusärevuses publikut täis. Seekordse kontserdituuri raames musitseerivad temaga Raul Vaigla, Ain Agan, Robert Jürjendal, Toomas Rull ja Meelis Vind. Kirglikud Ultima Thule fännid võivad rahuliku südamega koju jääda, kõiki dÏässisõpru seevastu julgustan kontserdile minema.

Kõik kuus kontserdikohta on valitud teadlikult erilise atmosfääri tõttu: väikeste linnade kultuurikeskused ja saalid. Sellises veidi intiimses õhkkonnas tundub Sibul erakordselt kurvameelne. Enamik esitatud lugusid, näiteks “Talitee” ja “Tuleb tüdruk”, on ühtaegu kurvad ja mõttetihedad. Tundub, et Riho Sibula südames valitseb kogu aeg hilissügis, ehk isegi talv. Kaunid, sügava meloodiaga lood vahelduvad improvisatsioonilõikudega kitarristidelt.

Tõeliselt ilusa kontserdi lõpetab Vladislav KorÏetsi tekstile kirjutatud “Videvik”, millest jääb pähe terve hunnik ammu unustatud mõtteid.

Tuur

“RIHO SIBUL JA SÕBRAD: LOOD”

17.–27. september

Viimane kontsert 27. septembril

Viljandi Pärimusmuusika Aidas