Kuuele auhinnale kandideerinud Eminemi kontosse läheb ka show skandaalseim sõnavõtt – huumorivaeses meeleolus olnud räppar ähvardas lavalt, et lööb sisse elektronmuusika staarnohiku Moby prillid, mispeale publik ta välja vilistas. Koos tänavuse saagiga on Eminemil kokku juba kaheksa MTV videoauhinda.

##Eminemi kaaslinlased, Detroiti rockansambel White Stripes teenis kolm auhinda oma lego-teemalise video “Fell In Love With A Girl” eest, saades ihaldatud läbimurdevideo preemia, lisaks tunnustuse eriefektide ja montaaĻi eest.

Õhtu juht, kuulsa telesaate “Saturday Night Live” tegelane Jimmy Fallon ajas publiku naerukrampidesse juba show avaminutitel. Telestaar parodeeris muuhulgas Batmani sõbra Robini kostüümis Eminemi, ahvis järele White Stripesi legovideot, räppar Nelly seksikaid tantsuliigutusi ja Enrique Iglesiase ulumist. Rahvas oli hüsteerias. Koomilise sissejuhatuse tipuks laulis Fallon koos legendaarse souli-isa James Browni ja gospelkooriga.

Show suurim üllatus jäi kõige lõppu: lavale hüppasid legendaarsed rokkarid Guns N’Roses ja esitasid võimsa popurrii oma vanadest hittidest. Kõlasid nii “Paradise City” kui ka “Welcome To The Jungle” ja rahvas oli põrmus vaatamata sellele, et Axl Rose oli pisut häälest ära.

Pisaratesse uppus TLC tähtede Tionne “T-Boz” Watkinsi ja Rozanda “Chilli” Thomase sõnavõtt, kui nad mälestasid oma tänavu autoõnnetuses hukkunud bändikaaslast Lisa “Left Eye” Lopesi.

Show suurim kaotaja oli Missy “Misdemeanor” Elliott, kes kandideeris kuuele auhinnale, võitmata neist ühtegi. Tühjade kätega läksid koju ka P.O.D. (kandideeris kuuele), Ashanti (4) ja Britney Spears (3).

MTV ekstravagantsele show’le kogunevad ennast näitama kõik meelelahutusmaailma hetke popimad tegelased. Staaride koorekiht jätkas pärast teleülekande lõppu P Diddy korraldatud afterparty’l. Reeboki ja Motorola spondeeritud pidu peeti toretsevas Cipriani klubis ja järelpeo iga külaline sai hommikul lahkudes kaasa 400 000 krooni väärt kingikoti. Kingituste hulgas olid näiteks disainer-ka‰miirsall, DKNY nahkjakk ja valik rõivaid räpimogul P Diddy rõivakaubamärgilt Sean John. P Diddy sõnul on kuumima afterparty korraldamine imelihtne. “Leiame kellegi, kes peo kinni maksab ja siis saadame välja kümme enneaegset kutset. Siis on hoobilt garanteeritud täielik hüsteeria teemal “miks mind ei kutsutud”,” selgitas P Diddy pärast pidu.