Supermanile, Ämblikmehele ja teistele ameerikalikele koomiksitegelastele on Lähis-Idas tekkinud konkurendid. Ning seda mitte sugugi tuumanuppu pressivate kurjuse kehastuste, vaid islami väärtusi edendavate superkangelaste kujul. Psühholoogiharidusega Kuveidi kirjanik Naif al-Mutawa otsustas koomiksisarja „99” luua pärast 11. septembri terrorirün­nakuid, et muslimite väärtusi välismaailmale ja usklikele endilegi paremini tutvustada. Et al-Mutawa palkas ideed ellu viima meeskonna USA firmades Marvel ja DC Comics kogemusi omandanud kunstnikke, on tegelaste välimus „klassikalistes” peavoolu seikluskoomiksites figureerijatega äravahetamiseni sarnane.

Arv 99 viitab autori sõnul Allahi 99 omadusele, mille hulka kuuluvad lahkus, halastus, tarkus ja paljud muud adjektiivid, mida lääne meedia tavaliselt islami­usuga ei seosta. Peategelasteks on maailma eri nurkadest pärit lihtsad teismelised ja täiskasvanud, kes avastavad müstiliste kalliskivide mõjul endas imepärased võimed. Näiteks kõ­hetu saudi koolipoiss Nawaf suudab muutuda kahemeetriseks kivikoletiseks, kes on seejuures võimeline kaastundeks ja ligimesearmastuseks. Üks tegelastest, Valutekitaja, suudab kaasinimeste närve stimuleerides valu põhjustada, Ravija aga oskab parandada purukslöödud luid ja kasvatada haavu kokku. Kangelaste ette kerkivate proovikividega toimetulemiseks on mõis­tagi vaja rohkem kui ühe tegelase omadusi, mis kinnitab taas koostöö jõudu.

Seni koomiksisarjas figureerinud neljakümne superkangelase seas on nii mehi kui ka naisi, kuid ainult üks neidudest, Batina ehk Peidetu kannab näo ees loori. Kuveidis on sarja põhjal avatud juba esimene teemapark ning sõlmitud on ka mitme miljoni dollariline leping koomiksitest inspireeritud multifilmi loomiseks.

Kultuuride kohtumine

Koomiksites pole üh­tegi otsest koraani­tsitaati, kuna al-Mutawa tahab, et teoseid oleks lihtne lugeda ka mittemuslimitest lastel. Peagi peaksid koomiksis külalis­esinejatena üles astuma ka USA kodanikud Superman, Batman ja Flash.

Al-Mutawa lisas, et ta pole veel kindel, millise pöörde kahe kultuuri kangelaste esimene kohtumine võtab. „Kas nad hakkavad kohe alguses ühiselt tööle või peavad üksteist esialgu vaenlasteks?” küsis ta. „Vaenlane number üks on hirm. Koomiks võiks alata Obama kõnega Kairos, mida kuuleksid mõlemad superkangelaste seltskonnad, kes reageeriksid aga erinevalt. Võimalusi on palju.”