Tallinn on legendide linn ning pea igal vanalinna majal on oma lugu jutustada - mõni armsam, teine hirmsam. A.H. Tammsaare nimelise Teatri uuslavastus esitab väikese valiku neist hirmsatest ja armsatest lugudest, mil kõigil ajaloomaik juures.

"Etendus viib vaatajad aegadesse, mil Tallinna tänavail asjatasid raehärra Michel, pastor Panicke, timukas Justinus, lõbutüdrukud Dorty ja Grete ning nende lugematud kaasaegsed," ütles teatri kunstiline juht Anne Velt Eesti Päevaleht Online`le.

"Elustuvatest pärimuslugudest selgub muuhulgas, miks Tallinna raehärrad lobisemishimulisi naisi kartsid, kuidas muumia kaks kirikuteenrit tülli ajas või mida tehti poodud varga pükstega," lisas ta.

Autorite trio Anne Velt - Valmar Kass - Angela Randmetsa pärimusaineline näitetükk on inspireeritud Tallinna vanadest kohtulugudest ja kummitusjuttudest. Iidsete linnalegendide ühe võimaliku tõlgenduse on lavale toonud lavastajad Anne Velt ja Meelis Sekk.

Etenduse kunstnik on Killu Mägi ning muusikaline kujundaja Endrik Üksvärav. Mängivad: Jana Wolke, Sulev Võrno, Meelis Sekk, Tiiu Uibo, Pirge Sildmaa, Andres Kask, Siiri Saviir jpt.

Etendused toimuvad 1, 2, 3, 7, 8, 9. aprill ja 5, 6. mai kell 19 Mustpeade Majas, Pikk t. 26. Piletid on müügil Piletilevis ja alates 2. aprillist enne algust Mustpeade Majas.