Polli kaks konkurenti olid õde-venda: 17-aastane viiuldaja Ivi Ots Tallinna Muusikakeskkoolist ja 16-aastane trompetist Aarne Ots Aavo Otsa muusikastuu-diost.

“Kindlasti on see suur vastutus – esindan ju oma riiki!” tunnistas võitja. Lisaks vastutusrikkale telekonkursile ootavad teda tänavu veel sama vastutusrikkad põhikooli lõpueksamid.

“Mihkel Poll mängib väga professionaalselt, ei ole karta, et ta ära langeb!” ütles žürii liige, pianist Lilian Semper. “See on suur võit tema õpetajatele – Maigi Pakirle ja Ivari Iljale.”

See võit võinuks ka olemata jääda, sest ETV otsustas konkursil osalemise viimasel minutil. Konkurss, mille eelarve on praegu 3,216 miljonit krooni, viibis seetõttu, et ETV eelarve kinnitati alles veebruarikuus.

“Väga raske on planeerida suuri projekte, kui puudub kindlus, kas oleme võimelised neid rahastama,” lausus ETV muusikaprogrammi peaprodutsent Heidi Pruuli. “Seetõttu oli konkursil tänavu üsna vähe osalejaid.”

Võistlus koosneb kahest osast. Esimeses voorus esitatakse kuni veerandtunnine soolo- või kammerkava, mis sisaldab muuhulgas üht tänapäevast muusikateost. Finaali valib rahvusvaheline žürii kaheksa kandidaati, kes peavad koos kohaliku orkestriga esitama kui üheksaminutilise teose. Kontsert kantakse otse üle kõigis Euroopa liikmesmaades, võitja saab auhinnaks 5000 eurot.

Eesti muusikud on klassika-eurovisiooni konkursil osalenud seni neli korda. Finaali jõudsid 1994. aastal Marko Martin ja 1996 Hanna Heinmaa (3. koht).