Pole ju seekord Nainale seltsiks ka mitte Hillary Clintonit, kes külastab külma Soomemaa asemel hoopis päikesepaistelisi Aafrika riike.

Naina Jeltsinat kostitakse Soomes peamiselt kultuuriprogrammiga, aga kavas on ka Kampi hooldekeskuse külastamine. Neljapäeva õhtul sööb Naina Jeltsina koos oma abikaasa ja Bill Clintoniga Soome presidendi Martti Ahtisaari juures lõunat, reedel aga läheb tema tee abikaasa omast lahku.

Koos Eeva Ahtisaariga külastab Naina homme hommikul Kampi hooldekeskust, kus neljakümnepealine pensionäride koor võtab ta vastu venekeelse lauluga. ühe koori liikme sõnul ei aja teda üldse närvi nii tähtsale naisele esinemine. "Kui need mehed oleksid meid kuulama tulnud, üks karguga ja teine muidu hädine, siis oleks olnud teine asi." Naina tutvub vanurite hooldamise võimalustega ja külastab ka Kampi lasteaeda, kus teda samuti lauluga vastu võetakse.

Seejärel suunduvad esimesed leedid Akseli Gallen-Kallela muuseumisse Tarvaspääl, kus on spetsiaalselt Naina Jeltsina jaoks üles pandud näitus Soome sajandivahetuse kunstist. Pärastlõunal pakub võõrustav presidendiproua= külalis-presidendiprouale lõunasöögi linnas.

Pärast pisikest pausi suunduvad nad Rahvusooperisse vaatama balleti "Don Quijote" proovi. Tähtsatele naistele on lubanud laulda ka ooperilaulja Jaakko Ryhänen. Ooperiteatri ees on soomlastel võimalik Naina Jeltsinat ka oma ihusilmaga näha.

Laupäeval, kui Clintoni ja Jeltsini kohtumine muutub Vene riigipea töövisiidiks Soomes, külastab Naina Jeltsina koos Eeva Ahtisaariga Heureka keskust Vantaas. Enne Vene presidendipaari koduteele asumist pakub Martti Ahtisaari neile oma lossis lõunasöögi.

EPL