24-minutiline Näkilugu leiab aset 19. sajandi alguse Eestis. Noor tüdruk Kaisa (Kaisa Mallene) on jäetud vaestemaja naiste juurde kuniks ta ootab oma meremehest isa tagasitulekut. Üksiku ja isoleeritud tüdruku võtab enda hoole alla naistest koige kummalisem - Ida (Anne Türnpu). Nende sõpruse kasvades paljastab vana naine Kaisale oma tumedad saladused veevaimudest ja mereelukatest.

15. - 25. juunil toimuvat Edinburghi Rahvusvahelist Filmifestivali peetakse sel aastal 65. korda. Festivalist saab esile tõsta filmi "The Guard" rež., John Michael McDonagh, osades Brendan Gleeson (Palgamõrvarid Brügges) ja Don Cheadle (Oceani 11/12/13), mis on üks oodatumaid Briti filme.

Festivalikülaliste hulka kuuluvad ka auhinnatud režissöör David Mackenzie ja möödunud aasta Euroopa parima filmi "Variautor" ning filmist "Trainspotting" tuntud Ewan McGregor, kes esitlevad festivalil oma uut koostööd "Perfect Sense." Eesti film on valitud programmi Realms of the Unreal, mida festivalikorraldajad kirjeldavad, kui "kõhedaks tegevat uitust läbi filmide, mis imbunud müütidest ja muinasjutulistest jõududest." Filmi produtsent Esko Rips: "Edinburghi festivali programmi valimine on tunnustus meie tööle - tegemist on maineka rahvusvahelise festivaliga ning ootame kindlasti ka Eesti publiku sooja vastuvõttu."

Heleri Saarik on noor Eesti filmirežissöör, stsenarist ning auhinnatud muusikavideote looja. Teiste hulgas on ta loonud muusikavideoid bändidele Popidiot ja Badass Yuki. Hetkel on tootmises uus lühifilm.

Filmi produtsendid on Esko Rips ja Evar Anvelt, toodetud Nafta ja BFMi koostöös. Eestis on näitamisõigused omandanud Kanal 2, mille vahendusel saab filmi näha juulikuus. 

Vaata filmi treilerit: http://vimeo.com/25109566