Oktoobri viimasel päeval tegevusele punkti panemisest teatanud NO99viimaseks etteasteks jääb täna õhtul Moskvas esitusele tulev "Kõnts". Ene-Liis Semperi ja Tiit Ojasoo lavastus esietendus 2015. aasta oktoobris. Lavastuses mängivad Marika Vaarik, Helena Pruuli, Rea Lest, Rasmus Kaljujärv, Ragnar Uustal, Gert Raudsep, Simeoni Sundja, Jörgen Liik ning külalisena Reimo Sagor. Lavalist liikumist seadis Jüri Nael.

Etenduse alguses saalis viibinud ERR-i korrespondent Moskvas Anton Aleksejev ütles, et publiku meeleolu oli väga positiivne. Tegemist oli uue Euroopa teatri festivaliga, mistõttu publik teadis, mida NO99 pakub. Festivali kunstiline juht Maria Davõdova valis selle etenduse välja ja oli selle osas väga optimistlik, sest leidis, et just selline on uus euroopalik teatrikeel.

Eestis pakkis teater asjad kokku juba 8.11, kui NO99 saalis oli lõpupauguks oli Tiit Ojasoo lavastus "Kihnu Jõnn".

Ametlikke suuremaid lavastusi jõudis NO-teater 14 tegutsemisaasta jooksul luua – kui tagurpidi lugeda – arvuni 30. Ent koos ühekordsete aktsioonidega oli lavale jõudnud ühikuid (tegijate enda väitel) 100. „Tõdeme ühiselt, et kunagi seatud ideaalide vääriliselt me edasi töötada ei suuda. Teater NO99 on alati olnud idealistlik pürgimus, ja kui ideaalideni enam ei küüni, siis ei ole ka Teater NO99-t,” seisis lõpuavalduses.

"Habras, tänulik ja kurb tunne on," ütles Ene-Liis Semper "Aktuaalsele kaamerale" pärast "Kihno Jõnni" etendust.

Eesti Päevaleht kirjutas aga maikuus, et NO99-l on probleeme saalide täituvusega, mis oli vaid ligikaudu 60%. Teater lõpetas 2017. aasta kahjumiga, sest mitu festivalikülastust läks prognoositust kallimaks ning uuslavastuste piletitulu ja restorani müügitulu tuli väiksem. Kultuuriministeeriumiga sõlmiti 2018. aastaks 1 169 960-eurone toetusleping. Praegu pole selge, mis saab 2019. aastaks teatrile eraldatud 1,1 miljonist eurost ning mil visiil SA suletakse.

Teatri sulgemisega kaotas töö umbes 30 inimest. NO99 alustas 2005. aastal Tiit Ojasoo ja Ene-Liis Semperi lavastusega "Vahel on tunne, et elu saab otsa ja armastust polnudki". Esimeses lavastuses mängisid Rasmus Kaljujärv, Tiit Ojasoo, Kristjan Sarv ja Hendrik Toompere jr.

NO99 lõpuhetked Eestis: