Luugi tööde puhul jäid žüriile silma läbimõeldud ja mitmel tasandil toimivad disainilahendused. „„Mine metsa” seerias on Karin loonud uue maailma, mis mõjub nii oma narratiivi, kunstilise kvaliteedi kui ka emotsionaalse väärtusega,” põhjendasid žüriiliikmed oma otsust hinnata parimaks Luugi lõbus vildikatega värvitav loomakujutistega tapeet ning samasse seeriasse kuuluvad Eesti loodusest inspireeritud erikujulised padjad, värvitavad T-särgid, kotid, prossid. „Samuti on oluline, et Karin on liikunud koolitöö tasandilt kaugemale, arendades terviklikku kollektsiooni ning mõeldes läbi ka toodete brändi, pakendid ja müügi.”

Auhind annab innustust

Luugile oli võit ta enda sõnul konkurentide tööde tugevat taset arvestades üllatuseks. „See on  mulle kui disainerile suur tunnustus ja tiivustab mind edasisteks tegudeks,” ütles ta. Ka SÄSI konkursi ühe algataja Ville Jehe sõnul näitas tänavune konkurss Eesti disaini järelkasvu kõrgetasemelisust.

Raili Keivi looming, mis mõjub oma pisut barokses stiilis uudse ja värskena, eristub žürii sõnul selgelt ülejäänud Eesti keraamikast. Sven Selliku ja Pent Talveti tööde puhul hindas žürii professionaalset teostust ning tööd reaalsete klientidega, kellele on pakutud ootustele vastavaid lahendusi.

Tänavune preemiafond on 60 000 krooni, millest 30 000 krooni kuulub võitjale. Laureaadid valiti välja 33 kandidaadi seast. Žüriisse kuulusid Eesti kunstiakadeemia (EKA) rektor Signe Kivi, disainer ja EKA strateegilise disaini külalisprofessor Martin Pärn, disainer Sven Sõr­mus, EKA tekstiilidisaini osakonna juhataja Mare Kelpman, IT-ettevõtja Andrus Aaslaid, EKA tootedisaini osakonna juhataja Heikki Zoova ja disainibüroo Keha3 juhataja Ville Jehe.

SÄSI 2010

Väljapanekul parimad

•• Eesti noore disaineri auhinna nominentide näitusel osalevad võistlustöödega Aap Piho, Anna-Maria Einla, Karin Luuk, Karin Paris, Kerttu Laane, Meelis Mölder, Monika Järg, Pavel Sidorenko, Pille Tael, Raili Keiv, Pent Talvet ja Sven Sellik.

•• Disaini- ja arhitektuurigaleriis Tallinnas Pärnu mnt 6.

•• Avatud 20. märtsini esmas­päevast laupäevani kella 12–18.