Tõenäoliselt kuulutab Vatikan boikoti 15. mail esilinastuvale linateosele „Inglid ja deemonid”. Film toob vaatajate ette „Da Vinci koodist” tuntud kunstiprofessori Robert Langdoni võitluse illuminaatide salaühingu vastu, kelle eesmärk on Vatikan antiaine abil hävitada. Tegevus toimub enne „Da Vinci koodi” sündmusi ja peategelaseks on endiselt Tom Hanks.

Vatikani ametlik häälekandja Avvenire teatas möödunud nädalal, et kirik ei saa Ron Howardi uut filmi heaks kiita. 2006. aastal „Da Vinci koodi” vastast kampaaniat suunanud peapiiskop Tarcisio Bertone on tõusnud kardinaliks ja Vatikani riigisekretäriks, seistes kirikuhierarhias paavsti järel teisel kohal. Seega on Roomast oodata karmi reaktsiooni. Samal ajal on kostnud hoiatusi, et võimalik boikott tooks kaasa bumerangiefekti ja tõmbaks inimesi pigem filmi juurde.

„Da Vinci kood” kogus omal ajal kinodest 757 miljonit dollarit. Eelmisel suvel keelas kirik „Inglite ja deemonite” võttegrupil ametlikult Vatikani ja Rooma pühakodade kasutamise.