Ülikooli lõpetas Ott Ummelas 1997. aastal politoloogia erialal. “Ühiskonnateaduste vastu tundsin huvi gümnaasiumi algusest alates, ehkki arstiteadus pakkus neile mõnevõrra konkurentsi. Kui Rein Taagepera asus 1992. aastal juhtima uut sotsiaalteaduskonda, otsustasin selle kasuks ning spetsialiseerusin hiljem politoloogiale, kuna rahvusvaheline poliitika on päris väiksest peale huvi pakkunud.”

Ajakirjandusse sattus Ott Ummelas aga juba ülikooliajal, kui otsis õpingute kõrval töötamise võimalust. “Ehkki ma polnud ajakirjanikukutsest sugugi unistanud, otsustasin proovida reporteritööd Eesti Raadio Tartu toimetuses.” Sealt see algas.

Viimased viis aastat töötas Ott Ummelas Reutersi Tallinna ja Helsingi toimetustes. Sellele oli eelnenud töö AK välistoimetuses ja päevakajaliste publitsistikasaadete tegemine.

“Olen elanud aasta Taanis ja kolm aastat Soomes, aga Türgist kaugemale reisida pole seni õnnestunud. Lemmikpaika ei oska nimetada, aga siiani on enim reisielamusi toonud käik Elbrusele Põhja-Kaukaasias aastal 1998.”

Rahvusvahelise mehe tõi Eestisse tagasi asjaolu, et ETV otsis uudisteagentuurile juhti just sel ajal, kui töö Helsingis Reutersi Soome uudiste juhina hakkas ennast ammendama.

“Ma pidin valima, kas liikuda Eestist veelgi kaugemale või võtta arvesse perekonna huvid, nagu laste eestikeelne haridus ja abikaasa tööhuvid. ETV pakkumine oli ahvatlev, kuna tegemist on suures osas tuttava tööga, kui multimeediavõimalused välja arvata. Samas arvan, et mul on Eesti mõistes küllaltki unikaalne kogemustepagas rahvusvahelise uudisteagentuuri tööst.”

ETV24 uudiseid saame peagi lugeda uue uudisteportaali vahendusel ning ETV eetrist, kui saatepäev on lõppenud. Päevasel ajal näeb ETV24 uudiseid ka teksti-TV-st.

“Lugeja peaks ETV24-st iga päev saama kätte kõik Eesti elanike elu mõjutavad uudised tasakaalustatult ja korraliku taustainfoga. Ning vähemalt sama kiiresti kui teiste operatiivsemate infokanalite kaudu, eriti kriisiolukordades. Kui ETV24 suudab kaubamärgina muutuda võrreldavaks AK-ga, oleks asi ideaalile üsna lähedal.”

Värske juhi töötempo on esialgu nii tihe, et puudu jääb ajast ja jaksust, et vastostetud kodus remonti teha, rääkimata endistest harrastustest – lauatennise ja korvpalli mängimisest või raamatu kättevõtmisest. Ometi vihjab Ott, et Hunter S. Thompsoni “The Rum Diary” pakub ilmselt igale ajakirjanikule äratundmisrõõmu.

Ka pere jaoks ei jää nii palju aega, kui tahaks. Ott Ummelase peres kasvab kaks last: kümneaastane kasutütar ja nelja-aastane poeg.