„Rachel abiellub” räägib loo Kymist, kes lastakse nädalavahetuseks sõltuvusravikliinikust koju. Kymi õde Rachel on abiellumas ning see on nende vanematekoju kokku toonud mitut masti inimesi. Konfliktid varitsevad iga nurga peal, vana vimm on kõr-vuti suure armastusega ja mõlemad ootavad lahtipääsemist.

Teismelisena pilves peaga oma venna surnuks sõitnud Kymina paneb Anne Hathaway esimest korda endast maha tõsise draamanäitleja märgi. Hirvesilmsete kaunitaride rollid filmides „Printsessi päevikud” ja „Saatan kannab Pradat” on loonud talle „roosades” filmikestes mängiva näitsiku imago.

Dünaamiline peredraama

Ent Kymina suudab ta võrdselt tugevalt mängida nii õega tähelepanu pärast konkureerivat last kui ka süümepiinade käes vaevlevat noort naist. Samal ajal pole Kymi roll Hathaway esimene katse roosamannast välja ujuda – meenutada tasub kas või tema kõrvalosa „Brokebacki mäes”. Oscari-nominatsioon Kymi rolli eest on täiesti omal kohal.

Hea tunnetusega on oma rolli lahendanud ka Rosemarie DeWitt Rachelina ja Bill Irwin nende isana. Tähelepanu väärib ka Debra Wingeri roll emana, kes on mineviku valu peitnud kivikõva fassaadi taha ning viinud oma osavõtlikkuse nii minimaalseks, kui see viisakust minetamata olla saab.

Tegelasi jälitav kaamera teeb filmi pisut koduvideolikuks ja jätab mulje, et vaataja ongi sattunud pulmamelu keskele. Perekonnale lisavad värvi ka nende mitmekultuurilisus ja muusikaarmastus: kogu filmi vältel jämmib maja terrassil bänd. Kokkuvõttes on „Rachel abiellub” hästi õnnestunud dünaamiline peredraama, mis suudab vaataja kenasti oma pilli järgi tantsima panna.

„Rachel abiellub”

Režissöör: Jonathan Demme

Osades: Anne Hathaway, Rosemarie DeWitt, Mather Zickel jt

Kobarkinos 13. veebruarist