INDIE-ROKK

Babyshambles

“THE BLINDING EP”

Babyshamblesi liider Pete Doherty ei ole üks mu lemmik-inimestest, tema absoluutne osavõtmatus, häbematus ja süüdimatus ei ole sarmikad ning eelmise bändi tagant lugude varastamine ei ole robinhoodlik (Doherty oli varem The Libertinesi liige ning mõned Babyshamblesi esimese albumi lood on pärit viimasest ühisest stuudiosessioonist aastal 2003, mille nimi oli samuti Baby-

shambles).

Doherty röövis ka eelmise bändi liikme korterit ning isegi esimese albumi nimi “Down in Albion” on tuletatud Doherty ja The Libertinesi juhi Carl Barâti kunagise ühise korteri hüüdnimest The Albion Rooms.

Ei tasu rääkimagi hakata, mitu kontserti on tema narkolembuse ja laamendamise pärast ära jäänud või katkestatud ning mitu korda on Doherty bändikaaslased või naine Kate Moss pidanud ta vanglast välja lunastama.

Miks on siis Babyshamblesi EP sellel nädala album? Sest pärast esimest plaati “Down in Albion” ei osanud midagi nii head kui “The Blinding EP” oodata. Uued lood on lihvitumad, rütmid ja stiililised lahendused varieeruvad babyshambleslikust tüünest pungist kuni lõbusa biitrokini ning Doherty vokaal ei kõla enam nagu purjus peokülalise laul vastabiellunud paarile.

Nimilugu “The Blinding” sobib plaadi avamiseks ideaalselt ning imeilus “Sedative” võtab kõik hästi kokku.

Ma olen üsna kindel, et umbes 15 aasta pärast räägitakse Babyshamblesist sama ülistavalt nagu praegu Sex Pistolsist.